hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eyüpsultan Çocuk Kitapları Fuarı başladı

    Eyüpsultan Çocuk Kitapları Fuarı başladı
    expand

    Eyüpsultan Çocuk Kitapları Fuarı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen Eyüpsultan Çocuk Kitapları Fuarı başladı. Fuarın açılışı için Zal Mahmut Paşa Külliyesi Kültür Sanat Merkezi’nde bir tören düzenlendi.

    Açılış törenine Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’le birlikte onur konuğu olarak çağdaş çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden yazar Mustafa Ruhi Şirin, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, İlçe Emniyet Müdürü Levent Türkmen, İlçe Milli Eğitim Alper Asım Özer, muhtarlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

    Törende konuşma yapan Başkan Deniz Köken, “Yaklaşık 70 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir ilçeyiz. Bizim nüfusumuzun dörtte biri 18 yaşın altında. O yüzden hem spor tesisleriyle hem kütüphanelerle öğrencilerimize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Fuara 10 bin çocuğun gelmesini bekliyoruz. Çocuklarımız için 10 bin adet 15 TL’lik alışveriş fişi hazırladık. Bu 10 günlük süreçte çocuklarımız hem stantlardaki kitaplarla hem de yazarlarımızla buluşacaklar. Böylelikle okuma bayramını buradan başlatmış oluyoruz. Katılımınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

    “ÇOCUK VE KİTABA YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILAN EN GÜZEL YATIRIMDIR”

    Bugünün kahramanı kıymetli çocuklar hepinizi saygıyla selamlıyorum diye sözlerine başlayan AK Parti Milletvekili Hasan Turan, “Belediye Başkanımızı ve ekibini böyle anlamlı fuara ev sahipliği yaptıkları için tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Fuar deyince aklımıza en çok yetişkinler gelir. İlk defa çocuklarla ilgili bir fuara katılmaktan büyük mutluluk duydum, büyük onur duydum. İçimizdeki çocukluk adeta harekete geçti, ortaya çıktı. Çocuk ve kitaba yapılan yatırım bir ülke için geleceğe yapılacak en güzel yatırımdır. Çocuk hiç kayıt yapılmamış bir zihne sahip. Çocuklara iyi şeyleri kaydederseniz iyi bir toplum, iyi bir gelecek inşa ederseniz” dedi.

    “BİR KÖYLÜ ÇOCUĞU OLARAK 15 GÜNDE BİR GELEN GEZİCİ KÜTÜPHANEYİ BEKLERDİM”

    Çocuk kitapları fuarına gelince ben de çocukluk dönemimi hatırladım diyen Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ise, “Bir köylü çocuğu olarak 15 günde bir gelen gezici kütüphaneyi beklerdim. Bütün arkadaşlarıma kitap aldırıyordum ve o kitapların hepsini okumaya çalışıyordum. Şimdiki çocukların 15 gün beklemesine gerek yok. Kitaplar ayaklarına geliyor. Okuyacağız, okumaya devam edeceğiz. Her okulumuzda kütüphane açılıyor. Sadece, elektronik ortamlarda yazılan yüzeysel bilgilerden gerçek kitaplara, gerçek bilgiye geçişin bir yolunu bulalım” şeklinde konuştu.

    Eyüpsultan Çocuk Kitapları Fuarı’nda 69 yayınevi yer alacak, 47 yazar katılım sağlayacak. Yine fuar kapsamında okur-yazar buluşması, okul söyleşileri gibi çeşitli etkinlikler, birçok konferans ve söyleşi yer alacaktır. Ayrıca yazarlarla imza günleri yapılacaktır.

    Fuar 5 - 14 Kasım tarihleri arasında 10 gün boyunca açık olacak. Birçok etkinliğin gerçekleşeceği fuar saat 09:00 – 20:00 arasında gezilebilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow