hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziosmanpaşa'da kadınlar, el işi ürünlerle ağaçları süsledi

    Gaziosmanpaşada kadınlar, el işi ürünlerle ağaçları süsledi
    expand

    Gaziosmanpaşa'da kadınlar, el işi ürünlerle ağaçları süsledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin düzenlediği kurslara katılan 8 bin kadın kursiyer, düzenlenen programla sertifikalarını aldı. Yaptıkları el işi ürünlerle ağaçları süsleyen kadınlar, renkli görüntüler oluşturdu.

    Gaziosmanpaşa Millet Bahçesi'nde düzenlenen mezuniyet ve piknik programına İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve eşi Nezihe Usta, ilçe protokolü ile kursiyer kadınlar katıldı. Programda, Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından 13 dalda, 189 fraklı branşta düzenlenen kursları başarıyla tamamlayan kadın kursiyerler, sertifikalarını aldı. Kadınlar, sertifika dağıtımının ardından hep birlikte piknik yaparak, eğlenceli vakit geçirdi. Öte yandan, kursiyer kadınlar, millet bahçesindeki ağaçları, yaptıkları el işi süslerle giydirerek süsledi. Giydirilen ağaçlar renkli görüntüler oluşturdu.

    Programda konuşan Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’ya teşekkür ederek, “İstanbul'da, Gaziosmanpaşa'da, her bir kadının emeğini sanatla ürüne dönüşmesine vesile olacak çok güzel hizmetleri hayata geçirdi. Başkanımızın gayretleri ile kadın merkezlerimizde sizlerin katılımıyla bugün binlerce kadınımız üretiyor ve emeğini gerçekten aile bütçesine katkı sağlayacak şekilde sanatla icra ediyor” dedi.

    "BUGÜNE KADAR 69.905 KADINIMIZA KURS DESTEĞİ VERDİK"

    8 bin kadının sertifika almaya hak kazandığını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "2021-2022 eğitim öğretim yılını pandemi sonrası çok büyük bir katılımla bugün noktalıyoruz. Sertifikayı hak kazanan kursiyerlerimize bugün sertifikalarını taktim ediyoruz. Bugüne kadar Gaziosmanpaşa ilçemizde 69 bin 905 kadınımıza kurs desteği verdik. Bugün yine 13 dalda 189 branşta 8 bin kadınımıza sertifika veriyoruz. Kadınlarla yaptığımız çalışmaların hem konseptini genişleterek hem hizmet alanlarını arttırarak her türlü hizmete her türlü faaliyetlere dokunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

    "KADINLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIM"

    Kadınların her zaman yanında olduğunu dile getiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta'nın eşi Nezihe Usta, "Kadınların yanındayım her zaman. Eğitilmelerini mutlu olmalarını istiyorum. Bu uğurda ne proje olursa destekliyorum. Onlar mutlu olunca çocukları da eşleri de mutlu olur. Her kadın ayrı bir kişilik, ayrı bir karakterdir. Her birinin elinden ayrı iş çıkar. O yüzden hayatı temsil eden ağaçlarımıza, kadınların el becerilerini giydirerek onların her birinin farklı dokunuşlarıyla bir eser oluşturdular. Biraz da eski iplerden sıfır atık projesine katkıda bulundular" ifadelerini kullandı.

    "EL İŞİ SÜSLERİNİ, AĞAÇLARA HAYAT VERMEK AMACIYLA YAPTIK"

    El işi süslerini ağaçlara hayat vermek amacıyla yaptıklarını söyleyen Kursiyer Şule Akçaoğlu, "Bu ağacı biz keçe kursu olarak bütün arkadaşlar yaptık. Hepimizin birer motifi var. Biraz emeğimiz olsun, güzelleştirmek için ağaçlara kendi çapımızda bir hayat vermek şekil vermek amacıyla yaptık" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow