hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 Temmuz şehitleri Kağıthane’de dualarla anıldı

    15 Temmuz şehitleri Kağıthane’de dualarla anıldı
    expand

    15 Temmuz şehitleri Kağıthane’de dualarla anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Kağıthane Belediyesi 15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kağıthane’de de bir dizi etkinliğe sahne oldu. Kağıthane’de 15 Temmuz Etkinlikleri kapsamında ilk olarak o gün yaşananları tüm gerçekliği ile gösteren fotoğraf sergisi açıldı.

    Akşam saatlerindeyse Kağıthane Meydanı’nda demokrasi nöbeti başladı. Merkez Mahallesi Meydanı’nda gerçekleşen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken; Kâğıthane Kaymakamı Mustafa Koç, AK Parti ilçe Başkanı Serkan Cantürk ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin programda hazır bulundu. Programın özel konuklarıysa şehit yakınları ve gaziler oldu. Dünya Kur-an’ı Kerim güzel okuma birincisi Mısırlı Hafız Dr. Muhammed Recep’in tilavetiyle başlayan programda ayrıca 15 Temmuz konulu sergi sunumu ve belgesel film gösterimleri yapıldı.

    “RABBİM BİR DAHA BÖYLESİ BİR GÜNÜ MİLLETİMİZE YAŞATMASIN”

    Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin anma programında yaptığı konuşmada, ''Bundan tam 5 yıl önce, asker kılığına girmiş fetöcü teröristler İstanbul'da, Ankara'da ve Türkiye'nin dört bir yanında hain bir darbe girişimine kalkıştılar. Hamdolsun milletimiz, bu hain darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünyada başka bir örneği görülemeyecek şekilde direndi. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve milletimiz o gece evden çıkarken hiç düşünmeden yollara, meydanlara, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ve havalimanlarına akın ettiler. Biz de Cumhurbaşkanımızı karşılamak üzere o gece milletimizle birlikte havalimanındaydık. Rabbim bir daha böylesi bir günü milletimize yaşatmasın. Böylesi bir günde, bir yandan milletin kazandığı muhteşem zaferin sevincini, diğer yandan darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden şehitlerimizin hüznünü birlikte yaşıyoruz'' diye konuştu.

    2016 yılında gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişiminde direnen Kağıthaneli 8 vatandaş şehit, 23 vatandaş ise gazi oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow