hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kartal Belediyesi’nden 24 okula atık toplama konteynerı

    Kartal Belediyesi’nden 24 okula atık toplama konteynerı
    expand

    Kartal Belediyesi’nden 24 okula atık toplama konteynerı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Kullanım dışı kalan atıkların ham madde olarak geri dönüşüme dâhil edilmesini ve atık oluşumunu en aza indirmeyi hedefleyen Kartal Belediyesi, ‘Atık Yönetimi’ çalışmaları devam ediyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Maviden Yeşile Kartal Bizim’ projesi kapsamında ilçedeki okulların atık toplama konteynerlerı yenilenmeye başlandı.

    Boyner – Çevko iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında ise atık konteyneri değiştirilen okullar arasında yer alan Eyüp Genç İlkokulu’nda bir etkinlik düzenlendi. Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’nde bulunan ilkokulda, konferans salonunda toplanan öğrencilere yönelik bir sunum gerçekleştirildi.

    Sahneye iki öğrenci ile birlikte çıkan Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Deniz Karacan, geri dönüştürülebilir atıklar ve solucan gübresi ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Karacan, daha sonra okul müdürü Cengiz İmamoğlu’na projeye verdiği destekten dolayı plaket takdim etti.

    Pil, pet şişe ve çöp konteyneri kostümü giyen oyuncuların da hem salonda hem de okul bahçesinde çocukları eğlendirdiği etkinlikte, tiyatro gösterimi gerçekleştirildi. Etkinliğin sonunda yenilenen atık toplama konteynerının teslimi gerçekleştirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow