hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kartal’da 2 yeni park hizmete açıldı

    Kartal’da 2 yeni park hizmete açıldı
    expand

    Kartal’da 2 yeni park hizmete açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Kartal Belediyesi, Orhantepe ve Çavuşoğlu Mahallelerinde başlattığı çalışmaları tamamlayarak 2 yeni parkı, ilçe sakinlerinin  kullanımına açıldı.

    Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in kentteki yeşil alan ve parkların sayısını artırmaya yönelik talimatı ile çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçenin pek çok noktasında aynı anda çalışmalar yürütüyor.

    Bu çalışmalar kapsamında Kartal Orhantepe Mahallesi’nde bulunan Şehit Hakan Kurban Caddesi Yanı Parkı ile Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan Bilim Sokak Yanı Parkı yaklaşık 3 aylık çalışmanın ardından tamamlanarak vatandaşların kullanımına açıldı.

    Orhantepe Şehit Hakan Kurban Caddesi Yanı Parkı’nın içinde 150 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanı ve banklar bulunuyor. 3554 metrekare büyüklüğündeki parkın çalışmaları tamamlandı.

    “AKTİF YEŞİL ALAN SAYISINI MODERN KENTLERDEKİ METREKARE MİKTARINA ULAŞTIRANA KADAR ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEĞİZ”

    Ekiplerin yaklaşık 3 ay süren çalışması ile bitirilen bir diğer park ise Bilim Sokak Yanı Parkı oldu. Kartal Çavuşoğlu Mahallesi’ne yapılan park, mahallelinin kullanıma açıldı. 1 dönüm büyüklüğündeki park, mahallede Cumartesi günleri kurulan semt pazarının yanı başında bulunması nedeniyle de vatandaşların dinlenebileceği bir yeşil alanı oluşturuyor. İçinde yürüyüş yolu, banklar ve spor aletleri yer alıyor.

    Yüksel, kişi başına düşen aktif yeşil alan sayısını, modern kentlerdeki metrekare miktarına ulaştırana kadar çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow