hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye tarafından EBA Destek Merkezi hizmete açıldı

    Belediye tarafından EBA Destek Merkezi hizmete açıldı
    expand

    Belediye tarafından EBA Destek Merkezi hizmete açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL-(DHA) - Evlerinde bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrenciler için Ümraniye Belediyesi tarafından EBA Destek Merkezi hizmete açıldı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ülkemiz olarak ve bütün dünya olarak, çocuklarımızın eski okul hayatına dönmesini arzuluyoruz hep beraber. İnşallah bu dönemler de geçecek” dedi.

     12 NOKTADA HİZMET VEREMEYE BAŞLADI

    Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, belediye tarafından Ümraniye’de 118 bilgisayarla 12 noktada hizmet vermeye başlayan EBA Destek Merkezleri’nden biri olan Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Merkezi’ndeki EBA Destek Noktası’nı ziyaret etti. Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal ile birlikte destek noktasına gelen Başkan Yıldırım, burada görüntülü olarak derslere katılan çocukları dinledi. Hem görüntülü bağlanan öğretmenlerle hem de öğrencilerle kısa görüşmeler yapan Başkan Yıldırım, koronavirüs salgınından sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan EBA uygulaması üzerine Ümraniye’de EBA Destek Merkezleri açtıklarını söyledi. 

    Başkan Yıldırım, “Çocuklar bizim Ümraniye Belediyemizin açtığı 12 tane merkezde, 118 tane bilgisayarda, hem öğleden önce hem de öğleden sonra olmak üzere evinde imkanı olmayan 300 öğrencimiz, bu merkezlerden istifade ediyorlar. Hep beraber de izledik. Hocalarının nezdinde dersleri alıyorlar ama çocuklar okulları özlemişler. Arkadaşlıkları özlemişler, sosyal hayatı özlemişler. İnşallah bu pandemi dönemini en kısa zamanda atlatırız. Eğitim ilkokuldan başlayarak daha sonra liseler olmak üzere sağlıklı bir şekilde devam eder.’’ dedi.

    "OKULLAR BAŞLAYINCA KURALLARA RİAYET ETMEK LAZIM"

    Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ‘’Tabi okullarda başlayınca da mutlaka kurallara riayet etmek lazım. Yani üç tane ana kuralımız var. Maskemizi takarak, mesafeyi koruyarak ve hijyen kurallarına da dikkat ederek bu süreci atlatacağımızı düşünüyorum. Ben çok kısa zamanda bu pandemi dönemini atlatarak, ülkemiz olarak ve bütün dünya olarak, çocuklarımızın eski okul hayatına dönmesini arzuluyoruz hep beraber. İnşallah bu dönemler de geçecek” şeklinde konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow