hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Darüşşafaka Robot Kulübü İnovasyon Haftası’nda Şampiyonluk Kupası’nı aldı

    Darüşşafaka Robot Kulübü İnovasyon Haftası’nda Şampiyonluk Kupası’nı aldı
    expand

    Darüşşafaka Robot Kulübü İnovasyon Haftası’nda Şampiyonluk Kupası’nı aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul, 6 Mayıs (DHA) - Darüşşafaka Robot Kulübü, geçen haftalarda ABD’de düzenlenen First Robotics Competition’da kazandığı “Engineering Inspiration Award” ödülünün ardından,  İnovasyon Haftası’nda Şampiyonluk Kupası’nı aldı.

    Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2012 yılından bu yana düzenlediği ve her yıl binlerce katılımcıyı bir araya getiren Türkiye İnovasyon Haftası İstanbul’da yapıldı. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Türkiye’nin ilk robot kulübü unvanının sahibi olan ve bugüne kadar yurt dışında 20’ye yakın ödül kazanan Darüşşafaka Robot Kulübü de yer aldı. Geçen haftalarda ABD’de katıldığı First Robotics Competition’da tarihi bir başarıya imza atarak Houston’da düzenlenen büyük finallerde, “Engineering Inspiration Award” ödülünün sahibi olan Darüşşafaka Robot Kulübü üyelerine kupaları sunuldu.  

    İnovaTim öğrencilere mentorluk yapacak

    Darüşşafaka Robot Kulübü üyelerini sahneye davet ederek, bugüne kadarki başarıları nedeniyle kendilerini kutlayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Darüşşafaka Robot Kulübü üyelerine Şampiyonluk Kupası’nı verdi. Organizasyon kapsamında TİM Başkanı İsmail Gülle de İnovaTim’in Darüşşafa Robot Kulübü’ne bir yıl boyunca mentorluk yapacağını açıkladı.
    Dünyada robotik alanındaki en önemli organizasyonlar arasında yer alan ve her yıl binlerce öğrenciyi ABD’de buluşturan First Robotics Competition finalleri Houston’da düzenlendi. Toplam 40 ülkeden 15 bine yakın öğrencinin robotik alanındaki yeteneklerini sergilediği yarışmaya katılan Darüşşafaka Robot Kulübü'nün "Sultans of Türkiye" ekibi bu ödülü Türkiye’ye getiren ilk takım oldu.

    Katılım ücretini NASA karşılayacak

    Türkiye’nin ilk robot kulübü unvanının sahibi olan ve bu yıl kuruluşunun 10’uncu yılını kutlayan Sultans of Türkiye bu başarıyla birlikte gelecek yıl hiçbir elemeye katılmadan Houston’daki büyük finallere gitmeye hak kazandı. Dünya finallerinde ilk kez bir Türk takımının aldığı bu ödül sonucunda, Darüşşafaka Robot Kulübü’nün gelecek yıl yarışmaya katılım bedelinin tamamını da Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı NASA karşılayacak. (Fotoğraflı)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow