hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Direklerarası yurtdışı "En İyi Yönetmen" ödülü Barış Celiloğlu'na

    Direklerarası yurtdışı En İyi Yönetmen ödülü Barış Celiloğluna
    expand

    Direklerarası yurtdışı "En İyi Yönetmen" ödülü Barış Celiloğlu'na

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul, 19 Nisan (DHA) - Direklerarası Seyirci Ödülleri'nin, "Bulundukları Ülkelerin Seyircisine Tiyatro Yapanlar" kategorisinde "En İyi Yönetmen" ödülü, Birleşik Krallık'ta oyun sahneye koyan Barış Celiloğlu'na verildi.
    Londra’da yaşayan ve İngiliz seyircisine tiyatro yapan Türk sanatçı Barış Celiloğlu'na, geçen yıl da "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü verilmişti.
    Direklerarası Seyirci Ödülleri, Resmî Geçit oyununu yurtdışındaki yüksek başarısından dolayı ekip olarak ödüllendirdi. Oyunun yetenekli oyuncuları Dilek Yorulmaz ve Emre Gündoğdu en iyi oyuncu ödülüne layık görülürken, Barış Celiloğlu da rejisiyle yurtdışı kategorisinde Direklerarası Seyirci Ödülleri tarafından "En İyi Yönetmen" ödülüne layık görüldü.
    Yunan yazar Loula Anagnostaki’nin de Direklerarası’ndan onur ödülü aldığı Resmî Geçit adlı oyun önümüzdeki yıl Türkiye turnesinde buradaki seyirciyle de buluşacak. Barış Celiloğlu ayrıca bu oyunla Yunanistan’a davet edildiği için ekip olarak önümüzdeki yıl bir Avrupa turnesi planladıklarını söyledi.
    Barış Celiloğlu ödülünü, 21 Nisan Pazar akşamı Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan Direklerarası Seyirci Ödülleri töreninde ödülünü yazar Loula Anagnostaki’nin oğlu ile birlikte alacak.
    Londra’da 2017’de Ariel Dorfman’ın “Ölüm ve Kız” adlı oyununu hem yönetip hem de başrol olan Paulina’yı oynayan Celiloğlu, bu rolle 2018’de Direklerarası Seyirci Ödülleri "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı.
    Yunanlı yazar Loula Anagnostaki’nin 2018’de Resmî Geçit adlı oyununu yöneterek büyük övgüler alan yönetmen, Kasım ayında bir de İngiliz bir kumpanyanın “Sakın Cüret Etme” adlı feminist ve politik temalarla dolu oyunuyla Londra’da eleştirmenlerden büyük övgü aldı.
    Barış Celiloğlu, Türkiye’deki tiyatro eğitimini Şahika Tekand’ın kurduğu Stüdyo Oyuncular’ında aldı. İstanbul’da Genç Oyuncular ve Bilsak Tiyatro Atölyesi’nin yapımlarında rol almakla birlikte, Türk sinemasının Tunç Başaran (Uçurtmayı Vurmasınlar) ve Derviş Zaim (Tabutta Rövaşata) gibi önemli yönetmenleriyle çalıştıktan sonra 1997’de Londra’ya yerleşti.
    Birleşik Krallık'ın ünlü tiyatro konservatuvarlarından olan The Central School of Speech and Drama’da tiyatro üzerine master eğitimi alan Celiloğlu, Londra’nın çeşitli tiyatrolarında (The Gate Theatre, Battersea Arts Centre, Camden People’s Theatre, Arcola Theatre, The Young Vic, Edinburgh Fringe Festival) sahnelenen oyunlarda önemli roller oynadı ve 1998 yılından itibaren de Londra’nın çeşitli tiyatrolarında oyun yönetti. (Fotoğraflı)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow