hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fatih Belediyesi, 42 yardım TIR'ını deprem bölgesine sevk etti

    Fatih Belediyesi, 42 yardım TIRını deprem bölgesine sevk etti
    expand

    Fatih Belediyesi, 42 yardım TIR'ını deprem bölgesine sevk etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Fatih Belediyesi, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından ilk günden bugüne kadar 42 yardım TIR'ını bölgeye sevk etti. 

    Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 10 ilde büyük bir yıkıma ve binlerce ölüme yol açtı. Depremin meydana geldiği ilk günden bu yana Türkiye’nin hemen hemen bütün ilinden toplanan yardımlar deprem bölgelerine ulaştırıldı. İl ve ilçe belediyeleri, birçok kurum, kuruluş ve sosyal yardımlaşma dernekleri büyük bir özveriyle çeşitli çalışmalar yürüttü.  

    Fatih Belediyesi de depremin yaşandığı günden bu yana yardım malzemelerinin bulunduğu toplam 42 TIR’ı deprem bölgelerine sevk etti. TIR’lardan 31’ini bölgeye sevk eden belediye toplam 1 milyon 100 bin yardım malzemesi ve 200 bine yakın su bölgeye gönderdi. Bunun yanı sıra 25 araç ve iş makinesi (2 çorba aracı), 71 personel ve 37 Fatih Afet Arama Kurtarma (FARK) ekibi gönderildi.

    “BUGÜNE KADAR 42 TIR’A YÜKLEME YAPTIK”

    Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’da depremin yaşandığı ilk günden bu yana deprem yardım seferberliği kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

    Topkapı Sosyal Tesisleri’nde bulunan Afet Yardım Toplama Merkezi’nde çalışmalar hakkında bilgi veren Turan, “Depremin olduğu ilk günden itibaren bütün Türkiye ayağa kalktı, tabi bunların içerisinde bütün belediyelerimizin tamamı aynı faaliyet içerisinde. Biz de ilk günden itibaren Topkapı’da yardım faaliyetlerinin toplanacağı bu büyük çadırı kurduk. Burada arkadaşlarımızın birçoğu gönüllü. Gönüllüler vesilesiyle bütün vatandaşlarımız ve kurumlar yani büyük firmalar da dahil bütün yardım malzemelerini buraya getiriyorlar. Burada bütün yardım malzemeleri belli kolilere ayrı olmak üzere seçiliyor. Yani hepsi bir kutuya doldurulmuyor. Bugüne kadar sadece Fatih’teki çadıra kurumsal olmayan 5 bine yakın vatandaşımız imkanı çerçevesinde yardım ulaştırdı. Bugüne kadar 42 TIR’a yükleme yaptık, bu TIR’lardan 31’i bölgeye ulaştı. Biz şu anda ağırlıklı olarak Hatay Kırıkhan ve Kahramanmaraş Elbistan bölgesinde 2 yer kurduk. Bu iki ayrı yerde de hem yardım malzemelerini dağıtacağımız hem de orada sıcak çorba dağıtacağımız çorba araçlarımız ve çorba üretimi yaptığımız yerlerimiz var. Ekmeklerin bir kısmını buradan gönderiyoruz bir kısmını orada üretiyoruz. İnanıyorum ki Türkiye’nin her tarafında birçok belediyemiz birçok kuruluşumuz aynı bu heyecanla bu görevi yapıyorlar” dedi.

    “UZUN BİR SÜREÇ”

    Çok duygusal anlar yaşadıklarını söyleyen Turan, “Buradaki birçok gencimiz gecenin geç saatlerine kadar bu yardım faaliyetlerinde uğraşıyor. Bu uzun bir süreç tabi ki kış dönemindeyiz, muhtemelen epeyce devam edecektir. Onun için de lojistiğimizi ona göre yapıyoruz. Şu anda 5 ayrı bölgede depomuz var. Burada seçilen şeyler o depolara aktarılıyor, oradan da bölgeye sevk ediliyor” diye konuştu.

    “GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARIMIZIN ÇOKLUĞU BİZİ ÇOK MUTLU EDİYOR”

    Belediye çalışanlarından Kübra Eren yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

     “Gerçekten çok acı günlerdeyiz. Rabbim bu günleri tekrar yaşatmasın. Gelen ürünleri biz burada önce bakıyoruz kontrol ediyoruz daha sonra o ürünleri paketlemeye gönderiyoruz. Onlar paketlendikten sonra da TIR’larımıza yüklenip alanlarımıza ulaşıyor. Temennimiz bu günleri en acısız şekilde atlatmak. Buradaki mesai arkadaşlarım gerek gönüllü arkadaşlarımla elimizden geldiğince alandayız. İnanın gönüllü arkadaşlarımızın çokluğu bizi çok mutlu ediyor. İnanılmaz derecede yardım geliyor. Bu yardımlar özellikle hiç kullanılmamış sıfır olan, ayakkabılar, çantalar bütün vatandaşlar düşünülerek geliyor. Herkesten Allah razı olsun."

    “ÇOK GÜZEL BİR YARDIMLAŞMA VE BİRLİK DUYGUSUNU YOĞUNLUKTA HİSSEDİYORSUNUZ”

    Sude Büyük ise “Burada gerçekten çok güzel bir yardımlaşma ve birlik duygusunu yoğunlukta hissediyorsunuz. Burada ilk olarak vatandaşlarımızın getirdiği ürünler resmi olarak kayıt altına alınıyor daha sonra tasniflendirme aşamasına gidiliyor. Bizler ürünleri ayrıştırıyoruz daha sonra kolileme aşamasına geliyor. Burada da kolileyerek ürünlerimizi gönderiyoruz. Gerçekten bütün mesai arkadaşlarımız ve gönüllü arkadaşlarımızla beraber omuz omuza bunu yapıyor olmanın verdiği o hissi sizlere aktaramam bile kelimeler kifayetsiz kalıyor. Umarım yardımlar ulaşır biz de bunun mutluluğunu yaşarız" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow