hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fatih'te çocuklara özel bahar şenliği 

    Fatihte çocuklara özel bahar şenliği
    expand

    Fatih'te çocuklara özel bahar şenliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL,(DHA)- Fatih’te çocuklara özel Millet Bahçesi Şenliği düzenlendi. Çocuklara özel çeşitli çocuk oyunları, ikram, sahne etkinlikleri, atölyeler ve turnuvaların düzenlendiği etkinliğe aileleriyle gelen çocuklar doyasıya eğlendi.

    Fatih Belediyesi, çocuklar için Bahar Şenliği düzenledi. Nasreddin Hoca’dan Hacivat Karagöz oyunlarına, müzik etkinliklerinden çeşitli etkinlik atölyelerine kadar birçok etkinliğe katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Her yaştan çocuğun geldiği etkinlik alanına, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan da gelerek çocukların sevincine ortak oldu.

    “ÇOCUKLAR BURADA STRESİNİ ATIYOR”

    Etkinliklere katılan 11 yaşındaki Eyüp Ensar Ercan, “Arkada pamuk şekerle mısır dağıtıyorlar. Anahtarlık yaptırıyorlar. Zıplamalı alanlar var. Çok güzel bir salıncak var. Arkada da salıncaklar var. Burayı internetten buldum, halam söylemişti. Annemle bu alanda yapılan şenliğe ilk defa geldik. Böyle etkinlikler bence hep düzenlendin çünkü çok güzel” dedi.

    10 yaşındaki Muhammed Altıner ise “Bugün kuzenimle burada futbol oynadım. Onun dışında bazı etkinliklere katıldım. Yüksek ihtimalle diğer bütün etkinliklere de katılacağım. Daha önce böyle bir yere gelmemiştim. Buralar sayesinde çocuklar stresini atıyor, hep düzenlendin” şeklinde konuştu.

    “ÇOCUĞUMUN ÖZGÜVENİ YERİNE GELDİ”

    Alana kızıyla gelen 50 yaşındaki Ayla Eryılmaz da “Mükemmeldi. Çocuklar bir anda her şeyi görebiliyorlar. Her şey çok güzel, çocuklar mutlu, biz mutlu. Biz bu semtteyiz zaten. Alanımız zaten güzel. Ben yürüyüş için de buraya geliyorum. Parka çocuklarımızı getiriyoruz. Kızım survivor parkuruna katıldı, mısır yedi. Çocuğumun özgüveni yerine geldi.”

    "AİLE VE ÇOCUKLARINI TÜM YAZ BOYUNCA BEKLİYORUZ"

    Başkan Turan ise şenliğe ilişkin açıklamasında, "Bahar Şenliğimize katılan herkese,
    tüm ailelerimize teşekkür ediyorum. Çocuklar bizim yaşam sevincimiz, gözbebeğimiz. Bahar Şenliği bugüne mahsus olsa da çocuklarımıza dair hazırladığımız eğlence etkinlikleri
    her cumartesi günü, 4 ayrı mekânda devam edecek. Fındıkzade Çukurbostan’da, Yedikule Avlu’da, Karagümrük Yaşam Merkezimizde ve burada, ikramlarımız, Karagöz oyunları, müzikli gösteriler olacak. Bütün ailelerimizi, çocuklarımızı yaz boyunca bu etkinliklerimize bekliyorum" açıklamasını yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow