hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayatı Aydınlat Projesi 23 istasyona ulaştı

    Hayatı Aydınlat Projesi 23 istasyona ulaştı
    expand

    Hayatı Aydınlat Projesi 23 istasyona ulaştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- 'Hayatı Aydınlat Projesi' kapsamında CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in İstanbul Avrupa Yakası’nda kurduğu akülü sandalye şarj istasyonlarına bir halka daha eklendi. İnsan trafiğinin oldukça yoğun olduğu, metro hattına yakın bir lokasyon olan Kanyon’da kurulumu tamamlanan istasyon ile İstanbul Avrupa Yakası’nda bedensel engelli vatandaşlara hizmet veren akülü sandalye şarj istasyonu sayısı 23'e ulaştı.

    Hayatı Aydınlat projesi ile bedensel engeli bulunan vatandaşların 'enerjileri kesilmeden' hayatın içinde yer alması hedefiyle İstanbul Avrupa Yakası’ndaki farklı lokasyonlara akülü sandalye şarj istasyonu kuran CK Enerji Boğaziçi Elektrik, 23’üncü istasyonu için Kanyon ile iş birliğine gitti. Engelli vatandaşlar akülü sandalyelerini, insan trafiğinin oldukça yoğun olduğu, metro hattına da yakın bir lokasyon olan Kanyon’un giriş kapısına kurulan istasyondan günün her saati enerjisiz kalma korkusu yaşamadan ücretsiz olarak şarj edebilecekler.

    "130 KİLOMETRELİK HAT ENGELSİZ HALE GELDİ"

    Kanyon’da kurulan istasyon ile İstanbul Avrupa Yakası’ndaki 'engelsiz hattın' uzunluğunun 130 kilometreye ulaştığını ifade eden CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, "CK Enerji Boğaziçi Elektrik olarak attığımız her adımda sürdürülebilirlik esasına göre hareket ediyoruz. Bu kapsamda kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizin tamamı yine sürdürülebilir ve kapsayıcı bir niteliğe sahip. Hayatı Aydınlat Projemizin amacı engelli vatandaşlarımızın her noktaya rahatlıkla ulaşmasını sağlamak. Bu kapsamda bugüne kadar bölgemizde kurduğumuz istasyon sayısı Kanyon ile 23’ü buldu. Dünyanın mega kentleri arasında yer alan İstanbul’un Avrupa Yakası’nda mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmak için çalışmaya devam ediyoruz. Yeni dönemde de insanların yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere istasyon sayımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.

    Kanyon Genel Müdür’ü Tuncer Kınıklı istasyon ile ilgili, "Toplum olarak farklılıklarımızla yaşamayı bilmeli ve birbirimizin hayatını kolaylaştırmalıyız. Bireylerin yaşantısına direkt olarak katkı sunabileceğimiz, engelleri ortadan kaldırabileceğimiz bir iş birliğinin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Farkındalığı artıran, sorumluluğun altını çizen çalışmalarımız ile desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

    HAYATI AYDINLAT KONSERLERİ DÜZENLENİYOR

    CK Enerji çatısı alında yer alan 3 görevli tedarik şirketi tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi 'Hayatı Aydınlat' ilk kez 2016 yılında başlatıldı. Çalışanlardan gelen öneriler ışığında çerçevesi çizilen projenin odağında da çalışanlar bulunuyor. Engelli vatandaşların hayatın içinde yer almasına katkıda bulunmak ve farkındalık yaratmak hedefiyle başlatılan proje çerçevesinde her yıl ünlü isimlerin ve çalışanların sahne aldığı Hayatı Aydınlat konserleri düzenleniyor.  Projenin ilk fazında konserler ve sponsorlardan elde edilen gelirlerle akülü sandalye şarj istasyonları kurulurken CK Enerji’nin “Association for Coaching Türkiye” Koçluk Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı iş birliği ile özel çocuklara 7 özel sınıf oluşturuldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow