hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınlardan depremzedelere atkı ve bere desteği

    Kadınlardan depremzedelere atkı ve bere desteği
    expand

    Kadınlardan depremzedelere atkı ve bere desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Kartal Belediyesi ve Anneler Derneği, deprem bölgesine gönderilmek üzere; atkı, bere, patik, ceket ve şal örme projesi başlattı.

    2017 yılında ‘İlmek İlmek Sevgimizle Isıtıyoruz’ projesini başlatan Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Anneler Derneği, Kartal’da yaşayan kadınlar tarafından ihtiyaç sahipleri için sıcak tutan el örgüsü ürünler yapılmasına vesile oluyordu. Söz konusu proje kapsamında Kartallı kadınlar bu kez depremden etkilenen vatandaşlar için kolları sıvadı.

    Başlatılan proje ile soğuk hava koşulları nedeniyle afet bölgesinde yaşayan vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu kışlık malzemelerden olan atkı, bere, patik, eldiven, yelek, süveter, ceket, şal ile çocuk battaniyesi Anneler Derneği üyesi anneler ve Kartal’da yaşayan gönüllü kadınlar tarafından örülerek deprem bölgelerine ulaştırılıyor.

    EVDE DURAN FAZLA İPLİKLER DEĞERLENDİRİLİYOR

    Evde duran fazla ipliklerin de değerlendirildiği projede, Kartallı kadınlar ördükleri ürünleri, Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim ediyor. Burada toplanıp kolilenen el emeği örgüler, daha sonra depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow