hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sultangazi Belediyesi Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

    Sultangazi Belediyesi Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
    expand

    Sultangazi Belediyesi Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Sultangazi Belediyesi’nin ‘Teknoloji Arasında İnsan’ temasıyla düzenlediği fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. 473 katılımcıya ait 1348 fotoğrafın değerlendirildiği 2. Ulusal Sultangazi Belediyesi Fotoğraf Yarışması’nda birinciliği ‘Özçekim’ adlı eseriyle Murat Ibranoğlu aldı.

    Sultangazi Belediyesi, ilki geçtiğimiz yıl ‘Sosyal Mesafede O An’ başlığıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasının ikincisini düzenledi. 2021-2022 Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında ‘Teknoloji Arasında İnsan’ temasıyla düzenlenen 2. Ulusal Sultangazi Belediyesi Fotoğraf Yarışması’nda 473 katılımcıya ait 1348 fotoğraf yarıştı. Dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, BBP İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Yasin Kul, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı bir törenle takdim edildi.

    Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya ve Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile fotoğraf sanatçıları Coşkun Aral, Mustafa Yılmaz, Süleyman Gündüz, İsmail Küçük ve Haluk Çobağoğlu gibi isimlerden oluşan jüri dereceye girenleri belirledi.

    Yarışmada 150 finalist arasından 56 fotoğraf dereceye girmeye hak kazanırken; birinciliği ‘Özçekim’ adlı eseriyle Murat Ibranoğlu, ikinciliği ‘Saat Kulesi’ adlı eseriyle Cihan Karaca, üçüncülüğü ise ‘Bilyeli’ adlı eseriyle Sabri Altın kazandı. Törende birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 5 bin TL, 3 kişiye mansiyon ödülü olarak 2 bin 500 TL (toplamda 7 bin 500 TL), 50 kişiye sergileme ödülü olarak 500 TL (toplam 25 bin TL) ödül verildiği belirtildi.

    “SANATSAL BAKIŞ AÇISINA SAHİP KİŞİLERE DESTEK OLMAYI AMAÇLAMAKTAYIZ”

    Törende konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Sultangazi Belediyesi olarak insanların hayatın içinde gördüğü, yaşadığı, keşfettiği deneyimleri anlamlandırma isteğini destekleme adına her sene farklı temalar ile Ulusal Fotoğraf Yarışması’nı hayata geçirmekteyiz. Bu anları anlamlı kılan, temanın ruhunu en iyi biçimde yansıtmayı başarabilen, sanatsal bakış açısına sahip kişilere destek olmayı amaçlamaktayız. 2020-2021 İbn-i Sina Kültür, Sanat ve Sağlık Sezonumuzda ‘Sosyal Mesafede O An’ teması ile düzenlediğimiz fotoğraf yarışmamızda pandeminin insanların yaşamını ne şekilde etkilediğini anlatan kıymetli fotoğraflar gördük. 2021-2022 Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonumuzda ise ‘Teknoloji Arasında İnsan’ temasını ele alarak ulusal fotoğraf yarışmamızın devamını getirdik ve bilimin gelişerek insanın çevresini tamamen saran teknolojinin etkilerini görmeyi amaçladık. Yarışmamızda, birçok kıymetli eser ile buluşmuş olduk. Değerli jüri üyelerimiz ile birlikte bu birbirinden özgün enstantaneleri değerlendirerek sizler ile paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Siz değerli fotoğraf tutkunları ile yeni sezonda düzenleyeceğimiz fotoğraf yarışmamızda tekrardan buluşmayı diliyor, emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Dereceye giren kardeşlerimi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri takdim edildi ve sergilenen fotoğraflar misafirlerin ziyaretine açıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow