hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: İFM ülke ekonomisine katkı sağlayacak

    Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: İFM ülke ekonomisine katkı sağlayacak
    expand

    Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım: İFM ülke ekonomisine katkı sağlayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Ümraniye’de ekonomi ve finans alanında faaliyet gösterecek olan İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) bankalar etabı açıldı. Açılış sonrasında konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Sanayi ve ticarette önemli bir noktada olan kentimiz, bundan böyle finansta da adından söz ettirecek. Bundan böyle finansın güneşi Ümraniye’den doğacak” dedi.

    Ümraniye Finanskent Mahallesi’nde faaliyete geçecek olan İstanbul Finans Merkezi ilk etapta kamu bankalarının birimlerinin faaliyet geçecek olan merkezin, 100 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtildi. İstanbul Finans Merkezi toplam alanı 1 milyon 400 bin metrekareyi bulan 21 ofis binası, 100 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 2 bin 100 kişilik kongre merkezi, oteli ve 26 bin 500 araçlık otopark kapasitesi olacağı açıklandı. Açılışa katılan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım konu hakkında açıklamalarda bulundu.

    “ÜMRANİYE ULUSLARARASI ŞİRKETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPAN BİR İLÇE”

    Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptığı açıklamada, “9 yıllık yoğun bir çalışmanın ardından İstanbul Finans Merkezi’miz nihayet hizmete açıldı. Bu büyük eser, Cumhuriyetimizin 100. yılında güçlü Türkiye’nin en önemli sembollerinden biri olacak. Türkiye artık bu merkezle, finans alanında devler liginde yer alan bir ülke olacak. Böylesine önemli bir eserin Ümraniye’mizde yer alması bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Ümraniye uzun yıllardır birçok uluslararası şirkete ev sahipliği yapan, birden fazla sanayi sitesinin yer aldığı bir ilçe konumunda. Sanayi ve ticarette önemli bir noktada olan kentimiz, bundan böyle finansta da adından söz ettirecek. Bu dev eserin mimarı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. İstanbul Finans Merkezi’nin ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bundan böyle finansın güneşi Ümraniye’den doğacak” şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow