hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ümraniye Belediyesi'nden Kahramanmaraş'a 3 bin kişilik konteyner kent

    Ümraniye Belediyesinden Kahramanmaraşa 3 bin kişilik konteyner kent
    expand

    Ümraniye Belediyesi'nden Kahramanmaraş'a 3 bin kişilik konteyner kent

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine 3 bin kişilik konteyner kent kurulacak. Ümraniye Belediyesi, 500 konteynerdan oluşan kenti 20 Mart'a kadar tamamlamayı planlıyor. 

    3x7 metre ölçülerinde 500 konteyner evden oluşan kentin kurulumu için çalışmalar başlatıldı. Ümraniye Belkediyesi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine her biri 21 metrekareden oluşan 500 konteyner evin içinde bulunduğu kentin altyapı çalışmalarına başladığını duyurdu. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Konteyner evlerde elektrik, tuvalet, banyo, sıcak su, lavabo, mutfak, buzdolabı, televizyon gibi bir evde ihtiyaç olunan ne varsa her şey bulunacak” dedi.

    “PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN KONTEYNERLERİMİZ ORAYA GÖTÜRÜLECEK”

    Geçen hafta Türkiye’de büyük bir afet yaşandığını belirten Yıldırım, “11 vilayetimizde 35 binden fazla insanımız öldü. Onlara rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Bu büyük afetin yaralarını Türk milleti ile hep beraber el ele vererek saracağız. Herkes elinden geleni yapıyor ama şu anda en önemli şeylerden biri barınma problemi. Önce acil barınma ihtiyacını gidermek ardından sabit konutlar yapmamız gerekiyor. Onu da zaten Cumhurbaşkanımız açıkladı; TOKİ kanalıyla bir yıl içinde ilk etapta 100 bin konut yapılacak. Ümraniye Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 500 konteynerlik 3 bin insanın barınacağı geçici konutlar yapıyoruz. Bunun yanında çocuk parkı, kreş, çamaşırhane, mescit, yönetim yeri, terapi merkezi, ve spor alanları gibi sosyal donatı alanlarımız da kentimizin içinde yer alacak. Şimdi saha düzenlemesi ve altyapı çalışmaları yapılıyor. Pazartesi gününden itibaren konteynerlerimiz oraya götürülecek. Buradaki 2 firma tarafından Kahramanmaraş’a günde 20-25 tane konteyner götürülecek ve 15-20 Mart arasında kentimiz tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.

    “MOBİL AŞEVİ KURACAĞIZ”

    Başkan Yıldırım konteyner evlerin içeriğiyle ilgili de “Oradaki koordinasyon merkezi, Onikişubat Belediyesiyle ve valiliğiyle birlikte etkileşim halinde olacağız. Oradaki eğitimi eğitimci arkadaşlar verecek, biz de buradan psikolog takviyeleri yapacağız. Ayrıca bu kentte mobil aşevi kuracağız. Her gün 3 bin kişiye öğlen ve akşamları sıcak yemek vereceğiz. Oradaki insanların yemek ihtiyaçlarını da böylece gidermiş olacağız. Konteyner evlerde elektrik, tuvalet, banyo, sıcak su, lavabo, mutfak, buzdolabı, televizyon gibi bir evde ihtiyaç olunan ne varsa her şey bulunacak” ifadelerini kullandı.

    KONTEYNER EVLER HAKKINDA BİLGİ

    Belediyeden yapılan yazılı açıklamada konteyner evler ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

    “Her türlü iklim koşuluna uygun TSE-CE belgeli malzemelerden üretilen konteyner evlerde ısı ve ses yalıtımı hesaplamaları yapıldı. 6-8 kişilik bir aile rahatlıkla barınabileceği depreme dayanıklı bu evlerin kurulumu da Ümraniye Belediyesi tarafından yapılacak. 500 konteyner evin tefrişatında 4 ranza, 8 yatak, klima, mutfak, banyo/wc, bulunuyor. İçleri gıda ve yardım malzemesi dolu olan her evin içinde koltuğundan diş fırçasına, masasından halısına, yatak, yorgan, yastık, temizlik malzemeleri gibi bir ailenin yaşamsal faaliyetlerini idame ettirebilmesi için gerekli olan her şey var.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow