hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ümraniye İstihdam Fuarı ikinci kez kapılarını açtı

    Ümraniye İstihdam Fuarı ikinci kez kapılarını açtı
    expand

    Ümraniye İstihdam Fuarı ikinci kez kapılarını açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Ümraniye Belediyesi tarafından ‘Burada İş Var’ sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Ümraniye İstihdam Fuarı’nın açılışı bugün gerçekleşti. Üç gün sürecek olan fuarda yüzlerce kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

    Personel arayan işletmeleri ve iş arayan vatandaşları bir araya getiren, hem işletmelerin hem de iş arayanların nitelik ve taleplerine uygun yönlendirmeler yapıldığı İstihdam Fuarı’nda 96 firma bugün stantlarını kurdu. Sağlık, inşaat ve özel sektörden işletmelerin yer aldığı fuarda deneyimli elemandan deneyimsiz elemana birçok işçi istihdam edilecek. Yoğun talebin gerçekleştiği fuarın ilk gününde, iş arayan birçok kişi firma temsilcileriyle yüz yüze konuşma imkânı bulurken kimisi de bu imkândan faydalanıp CV’sini dağıttı.  

    “HER TÜRLÜ ELEMAN ARAYAN BİR SÜRÜ FİRMAMIZ VAR”

    Açılışa katılan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Bir saat önce fuarı gezdim, stantların hepsi eleman bulamadıklarından yakınıyor. Bizim belediyemizde istihdam müdürlüğümüz var; oraya günde onlarca insan iş müracaatına geliyor, biz de onları büyük firmalarımıza yönlendiriyoruz. Bunun çok önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Geçen sene 4 bine yakın insanımızı çeşitli firmalara yerleştirdik. Burada da 5 bine yakın kişi, firmalar tarafından istihdam edilmek isteniliyor. Türkiye’de gizli dediğimiz işsizlik var mı, yok mu bilmiyorum ama işçi ve her türlü eleman arayan bir sürü firmamız var. İstihdam merkezinden ‘Bir iş beğenmeme konusu mu ortaya çıkıyor?’ diye anlıyorum. Bu fuarda her türlü elemana ihtiyaç olunduğunu gördüm, insanlarımız bu fuara mutlaka uğrasın. İşverenlerimiz, 8 bin- 8 bin 500 TL maaş ile işçi bulamıyor. Bu fuarla onlara katkı sağlıyor, işveren ve iş arayanlara birebir görüşme imkânı sunuyoruz. Böylece işsizliğe az bir nebze de olsa dokunmuş oluyoruz” dedi.

    “BİREBİR BAŞVURMANIN HER ZAMAN DAHA İYİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

    İş başvurularında bulunmak için fuara gelen Aynur Kandemir (25), “İnsan Kaynakları ve Yönetici Asistanlığı pozisyonuna başvurdum. KPSS’de sonuçlarım beklediğim gibi çıkmadığı için iş aramaya yeni başladım. Böyle bir istihdam alanının belediye tarafından sağlanıyor olmasını güzel buldum. Birebir başvurmanın her zaman daha iyi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

    “BELEDİYEMİZİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU PROGRAMDAN ÇOK MEMNUNUZ”

    İş istihdamı için fuarda stant açan Albayrak Grubu İnsan Kaynakları İşe Alım Birimi’nden Taha Yasin Yüksel ise “Belediyemizin düzenlemiş olduğu programdan çok memnunuz. 90’a yakın şirket ve vatandaşla bizi buluşturduğu için çok memnunuz bu yüzden Ümraniye Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz. Aktif iş başvurularını da yaklaşık 2 saatten beri almaya başladık. Umduğumuzdan daha çok talep gördük. Şu anki durumdan oldukça mutluyuz; yaklaşık 35 adayımızla başvuru formu doldurduk, yaklaşık 100’e yakın lise öğrencimize hediyelerimizi takdim ettik” ifadelerini kullandı.

    “BİRKAÇ ŞİRKETİN BİR ARAYA GELMESİNİ FIRSAT BİLİP, DEĞERLENDİRİYORUM”

    CV’sini fuarda dağıtan Gizem Demirbozan (24) da “Birkaç şirketin bir araya gelmesini fırsat bilip, değerlendiriyorum. Hem birebir konuşmuş oluyoruz. Moleküler biyoloji ve genetik mezunuyum, o yüzden laboratuvar, hastane yani sağlık sektöründe bir iş bakıyorum. Mezun olalı 2 sene oldu. İş deneyimim de var ama şu an yüksel lisans yapıyorum ve o alanda ilerlemek istediğim için başka alternatifler de bakıyorum. Belediyenin böyle bir fuarı gerçekleştirmesi de çok güzel. Birebir tanışma ve konuşma imkanı bulmamızın yanı sıra birkaç firmanın aynı alanda toplanmış olması gözümden kaçan bir firmayı da fark etmemizi sağlıyor” dedi.

    FUAR HAKKINDA

    İlki geçen yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören Ümraniye İstihdam Fuarı kapılarını Santral Etkinlik Alanı’nda açtı. Bu yılki fuara farklı sektörlerde faaliyet gösteren 96 firma katılacak. Üç gün sürecek olan 2. Ümraniye İstihdam Fuarı 10.00 ila 18.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek. Fuar, 4 Aralık’ta sona erecek. Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarı; 25 bin kişi ziyaret etmiş ve yapılan görüşmelerde firmalar tarafından 9 bin CV alınmıştı. Yapılan değerlendirmelerin ardından yüzlerce kişi istihdam edilmişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow