hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü şefler 'Bayat Ekmekle Taze Lezzetler' etkinliğinde yarıştı

    Ünlü şefler Bayat Ekmekle Taze Lezzetler etkinliğinde yarıştı
    expand

    Ünlü şefler 'Bayat Ekmekle Taze Lezzetler' etkinliğinde yarıştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Tuzla’da ‘Ödüllü Bayat Ekmekle Taze Lezzetler’ yarışması düzenlendi. Masterchef yarışmacıları, influencerlar ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın da aralarında bulunduğu toplam 15 kişinin katıldığı yarışmada, israfı önlemek amacıyla bayat ekmekler değerlendirilerek tatlısından tuzlusuna birçok çeşit yemek yapıldı. İlk üçe giren yarışmacılar ise ödüllendirildi.

    Tuzla Belediyesi ekmek israfını önlemek amacıyla ilçe genelinde 'Ödüllü Bayat Ekmekle Taze Lezzetler’ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında dün düzenlenen yarışmayla ünlü şeflerin bayat ekmeklerle hazırladığı yemekler, Şef Yıldız Öz Samaha, Gülşen Coşanöz, Emine Beder ve Şükran Kaymak’tan oluşan jüri üyeleri tarafından tek tek değerlendirildi. Yarışmanın birincisine tatil, ikincisine ve üçüncüsüne hediye çeki, katılan tüm yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi.

    Yarışmanın en iyi ilk üçü seçilirken özellikle en fazla bayat ekmekten yapılan yemekler göz önünde tutuldu. Üçüncülüğü Buket Akdağ, ikinciliği Yasemin Erbudak Yavuz, birinciliği ise Esra Tokelli aldı. Tuzla Belediye Bakanı Dr. Şadi Yazıcı da menemen yaparak ünlü şeflerle birlikte yarıştı.

    “ŞEFLERİMİZİN TARİFLERİNİ KİTAP HALİNE GETİRECEĞİZ”

    Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, “Ünlü şeflerimizin kendi aralarındaki yarışmasını izliyoruz. Ben de katılmaya çalıştım. Şunu çok net ortaya koymalıyım ki, bizim amacımız bir farkındalık yaratmak. 3’üncüsünü yapmış olduğumuz taze lezzetler yarışmamızda bayat ekmeklerden taze lezzetler düşüncesi aslında tamamen bir tasarruf tedbiridir. Geri dönüşümde ekmeğin kullanılması ekonomik katma değerdir. Bunun yanında üretim zincirini düşündüğümüzde fosil yakıtların daha çok yakılmaması dolayısıyla bunu da işin içine kattığımızda dünyadaki karbondioksit emisyonuna varıncaya kadar tasarruf etmek eşittir bir üretim sistemine destek olmak ve eşittir ekolojik dengeye destek olmak demektir. Bugün burada biz yılda 90 ton toplamış olduğumuz bayat ekmeklerden nasıl faydalanabiliriz ve 90 ton bayat ekmeğin israf olmasını nasıl engelleyebiliriz konusunda şeflerimizin tariflerini 3’üncüsünü yaptığımız programla birlikte bir kitap haline getireceğiz. Bu kitapçığımızdaki bütün tarifleri ise halkımızla paylaşacağız ve inşallah bu farkındalığın Tuzla başta olmak üzere tüm ülkeye yayılmasını istiyoruz” dedi.

    “GEÇEN YARIŞMADA TRİT EKMEĞİYLE BİRİNCİ OLDUM”

    Yaklaşık 3 ay önce düzenlenen ‘Ödüllü Bayat Ekmekle Taze Lezzetler’ yarışmasının birincisi 25 yaşındaki Sümeyye Kaymak da yarışmayı izlemeye gelenler arasındaydı. Kaymak, “Öncelikle böyle bir yarışmayı gerçekten çok değerli buluyorum. Güzel bir organizasyon, bayat ekmeği değerlendirmek için güzel tarifler bulunuyor. Ben geçen yarışmada trit ekmeğiyle birinci oldum. Bu yarışmanın bana birçok katkısı oldu. Hatta bu yarışma bana bir cesaret verdi yarışmadan sonra başka bir yarışmaya daha katıldım ve orda da birincilik elde ettim. Bir dahaki yarışmaya yine katılmayı düşünüyorum. Yarışacak bütün herkese başarılar diliyorum. Ayriyeten başkanımıza buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten çok güzel bir proje hayata geçiriyor” şeklinde konuştu.

    “İLK BİTİRENLERDENİM İDDİALIYIM VE SONUCU BEKLİYORUM”

    Masterchef yarışmacılarından Suna Aydın yarışmayı ilk bitirenlerden olduğunu vurgulayıp sonucu beklediğini söyledi. Aydın, “Osmanlı Saray Mutfağından Vişneli Ekmek Kadayıfı yaptım. Kendi yorumumu da kattım. Etkinliğin çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu düşünüyorum. İsrafın önüne kesinlikle geçilmesi gerekiyor. Birçok insana da bu bir fikir olacak. Kitabın evlerinde ansiklopedi niteliğinde bir kitap olmasını diliyorum” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow