hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yedikule Bahçe'de çocuklar, ektikleri meyve ve sebzelerin hasadını yaptı

    Yedikule Bahçede çocuklar, ektikleri meyve ve sebzelerin hasadını yaptı
    expand

    Yedikule Bahçe'de çocuklar, ektikleri meyve ve sebzelerin hasadını yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Fatih Belediyesi’nin 2 yıl önce faaliyete soktuğu Yedikule Bahçe’de ilkokul çocuklarının ektikleri sebze ve meyveler hasat verdi. Hasat toplamaya gelen çocuklar domatesten bibere, karpuzdan maydanoza kadar ektikleri sebze ve meyvelerin hasadını yaptı.

    Fatih Belediyesi’nin çocuklara küçük yaşta tarımı sevdirmek ve onları organik meyve, sebzelerle tanıştırmak için hayata geçirdiği Yedikule Bahçe’de çocuklar bugün hasatlarını topladı. Fatih’teki 35 ilkokulun kendisine ait bir alanı bulunan Yedikule Bahçe’de çocuklar aynı zamanda birbirleriyle tanışıp ortak bir faaliyette bulunmanın tadını da çıkarttı.

    Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “Burası Fatih’in içinde  Yedikule’de güzel bir bostan. Yaklaşık 8 dönümlük bir arazi. 2 yıl önce burada 35 okulumuza birer bahçe yaptık. Fatih’teki ilköğretim dönemindeki bütün çocuklarımız buraya geliyor, tohum aşamasından ekim aşamasına kadar her şeyi deneyimlenebiliyor. Bugünü de hasat şenliği olarak başlattık. Çocuklarımız domatesi, biberi, patlıcanı, maydanozu her şeyi dalında görüyor. Dolayısıyla çevre bilinci ve çocuklarımızın emeği açısından gerçekleştirdiğimiz güzel bir etkinlik oldu. Tabi benden çok onların ne düşündüğü önemli. Her gelişimde keyif aldıklarını görüyorum. Bu ürünlerin hepsi de çocuklarımıza giderken birer paket olarak verilecek” dedi.

    “ARKADAŞLARIMLA HEP BİR YERLERE GİTMEYİ İSTİYORDUM O DİLEĞİM DE GERÇEK OLDU”

    Yedikule İlkokulu’na giden 9 yaşındaki Elif Su Ayünal hasat şenliği için “Okul bizi daha önce getirmişti. Bitkiler dikmiştik. Buraya geldiğimizde ilk olarak yemek yedik sonra biber, patlıcan, domates topladık. Ben burada arkadaşlarımla çok eğleniyorum” diye konuştu.

    Emin Ali Yaşin İlkokulu’ndan 11 yaşındaki Zümra Atike Yar ise “Buraya ilk kez geliyorum, biber ve domates topladım. Buranın yemekleri de organik, yüzde 100 deneyin derim. Gelebildiğim kadar geleceğim buraya. Arkadaşlarımla hep bir yerlere gitmeyi istiyordum o dileğim de gerçek oldu. Patlıcanı ve üzümü çok severim o yüzden ileride buraya patlıcan ve üzüm dikmek isterim” şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow