hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şile’de çiftçilere 367 bin sebze fidesi dağıtılacak

    Şile’de çiftçilere 367 bin sebze fidesi dağıtılacak
    expand

    Şile’de çiftçilere 367 bin sebze fidesi dağıtılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) – Şile’de çiftçilere ‘Yerli ve Milli Fidelerle Sebze Üretimi Projesi’ kapsamında sebze fidesi ve tohum dağıtıldı. Şile Kaymakamlığı ve Şile Belediyesi iş birliği kapsamında gerçekleştirilen projeyle çiftçilere 367 bin sebze fidesi dağıtılacak.

    Tarım arazilerinin etkin kullanılması ve çiftçilere ekonomik destek verilmesinin amaçlandığı projenin tanıtımı Şile Belediyesi Mercan Köşk Tesileri’nde gerçekleşti. Düzenlenen fide dağıtım törenine Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, İstanbul Tarım İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, BBP İlçe Başkanı Birkan Ege, ilçe meclis üyeleri ve çiftçiler katıldı.

    ÇİFTÇİ GİRDİ MALİYETLERİNE DESTEK OLUNMASI AMAÇLANIYOR

    Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı etkinlikte yaptığı konuşmada, “Fide dağıtımı ile ilgili dünyada yaşanan ekonomik kriz ve savaşlardan dolayı buğday hasatıyla ilgili yaşanan sıkıntılar malum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bir karış toprağımız ekilecek, biçilecek ve üretime hazır hale getirilecek sözünden yola çıkarak bizlerde üstümüze düşen vazifeyi yerine getiriyoruz ve çiftçimizin yanında oluyoruz. Projede esas olan tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi ve yerli fidelerle sebze üretimi yapılması. Aynı zamanda çiftçi girdi maliyetlerine de destek olunması hedefleniyor.  İlçe Tarım Müdürlüğümüz, İl Tarım Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımızın himayelerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi çiftçimizin sonuna kadar yanında yer almanın gayreti içerisindeyiz. Şile, Anadolu Yakası'nın en büyük arazisine sahip. Yüz ölçümü en büyük ilçelerin bir tanesi. Dolayısıyla burada ekilen veya ekilmeyen arazilerin aktif hale gelebilmesi için özellikle Bakanlığımızla yerli ve milli fide dağıtımını birlikte gerçekleştirdik. Dolayısıyla bugün örtü altı yetiştiriciliği için 87 bin fide, önümüzdeki günlerde de dışarıda yetişmek için yaklaşık 287 bin fideyi çiftçilerimizle buluşturacağız" dedi.

    ÇİFTÇİLERİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ

    Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ise çiftçi ve hayvancılara verilen destekleri sürdüreceklerini ifade ederek, “Toprak ne verirsen ne ekersen sana geriye verir bu nedenle toprağımıza sahip çıkarak milli fidelerimiz ve tohumlarımızla çiftçilerimizin yüzünün gülmesi tek dileğimiz. Şile Belediye Başkanlığımızın destekleriyle ilçe genelinde başlatılan hayvanların aşılanması projesi ilk Şile’de başladı ve diğer ilçelere örnek oldu. Fide dağıtımında da Şile olarak örnek olacağız. Çiftçilerimizin ve yetiştiricilerimizin her daim yanındayız” diye konuştu.

    ŞİLE’NİN ÖNEMİ BÜYÜK

    Şile’nin tarım alanı anlamında çok önemli olduğunu vurgulayan İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “Şile; tarım, hayvancılık ve balıkçılığın olduğu bir ilçe. Bu nedenle Şile’nin önemi büyük. Örneğin Bugün Şile Değirmençayırı Mahallesi’nde bir üreticiye gittim. 2 dekarla başlattığı ada çayı yaprağı üretiminde öyle bir yere gelmiş ki markalaşmaya gidip “Şile Ada Çayı Yaprakları” adı altında İngiltere ile görüşmeler yapıp ihracata hazırlanıyor” dedi.

     İl Tarım ve Orman Müdürü Karaca, İstanbul’un betonlaştığına yönelik görüşlere katılmadığını söyleyerek, “İstanbul betonlaştı, beton oldu görüşü doğru değil. İstanbul’un yüzde 44’ü orman, yüzde 16’sı tarım alanı, yüzde 1’i mera, yüzde 2’si göl, gölet, yüzde 37’si yerleşim alanı” diye konuştu.

    FİDELERİN DAĞITIMINA DEVAM EDİLECEK

    Şile İlçe Tarım Müdürü Kemal Benli törende yaptığı konuşmada, ilk etapta seralarda yetişen fidelerin dağıtılacağını, havaların ısınmasıyla ise açık alanda yetişen fidelerin de dağıtımının gerçekleşeceğini söyledi. Benli konuşmasının devamında, “Tarım Bakanlığı ve Tarım il Müdürlüğü, Belediye Başkanlığımız ve İlçe Tarım Müdürlüğü olarak bizler her zaman çiftçimiz yanındayız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Evet maliyetler arttı ama biraz sabır ve gayretle el ele vererek bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow