hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sultangazi’de Mevlana'yı anma programı düzenlendi

    Sultangazi’de Mevlanayı anma programı düzenlendi
    expand

    Sultangazi’de Mevlana'yı anma programı düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Sultangazi Belediyesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında Mevlana’nın 748. Vuslat yıl dönümünde anma programı düzenledi. 
    Güldeste Musiki Grubu’nun sahne aldığı “Şeb-i Arus 748. Vuslat Yıl Dönümü Anma Programı”na Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un eşi Tuba Dursun ev sahipliği yaparken AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, BBP Sultangazi İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
    Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “ Hz. Mevlana, ölümün Allah’a kavuşmaya vesile olduğunu ve bu nedenle üzücü olmanın aksine çok kutlu bir olay olduğunu ifade ederek kendi vefatını bir sevgiliye kavuşma, düğün kabul etmiştir. Hz. Mevlana’nın bu öğretilerinden hareketle, vefat ettiği akşam vuslat, yani kavuşma akşamı kabul ederek Sultangazi ilçe sakinlerimiz için maneviyatı yüksek bir anma töreni düzenledik” dedi.
    Orkestranın seslendirdiği musiki nağmeleri eşliğinde sema eden semazenler, Hz. Mevlana’nın daima öğütlediği tevazuyu ve Hakk’a olan aşkını bir kez daha hatırlattı. Program sonunda semazenler izleyicilerden büyük alkış aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow