hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Geri dönüşümcü amca' olarak bilinen Ahmet ustaya Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı’dan ziyaret

    Geri dönüşümcü amca olarak bilinen Ahmet ustaya Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı’dan ziyaret
    expand

    'Geri dönüşümcü amca' olarak bilinen Ahmet ustaya Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı’dan ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Tuzla’da 40 yıldır otomobil lastiği tamiri yapan namı diğer ‘Geri dönüşümcü amca’ Ahmet ustayı iş yerinde ziyaret eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, geri dönüşüm konusunda göstermiş olduğu hassasiyetinden dolayı kendisini tebrik ederek yaptığı çalışmanın çok önemli olduğunu belirtti.

    Tuzla’nın Yayla Mahallesi’nde otomobil lastiği tamiri yapan Ahmet Güner, yaklaşık 40 yıldır geri dönüşüm konusunda hassasiyet ile çalışmalarını sürdürüyor. Otomobil lastiklerini tamir ettiği sırada ortaya çıkan atıkları kutularda biriktirerek geri dönüşüme kazandırıyor. Ayrıca mahalleli tarafından ‘Geri dönüşümcü amca’ olarak tanınan Ahmet Güner, komşularının getirdiği geri dönüşüm ürünlerini de ayrıştırıyor. Ahmet Güner’i iş yerinde ziyaret eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Çok önemli bir zanaatkar olan Ahmet Usta’nın bu geri dönüşüm hassasiyeti, fosil yakıtlara, petrole ihtiyacın azalması, karbondioksit emisyonunun azalması gibi birçok önemli katkı sağlıyorlar” dedi.

    “AHMET USTA, HASSASİYETİ İLE BİRÇOK ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR”                                   

    Başkan Yazıcı,” Bugün burada çok önemli bir zanaatkâr ile birlikteyiz. Tuzla sınırları içerisinde lastikçilik yapan ve kendisinin düşüncesi ile ‘Benim gibi Türkiye’de kendi tahmini 5 bin lastikçi olsa, sadece balans yaparken kullanılan kurşunları geri dönüşümde kullandığı zaman 20 lira yerine 5 lira kullanabilirim ya da bunları toplayıp geri dönüşümde kullanarak ülke ekonomisine katkı sağlayabilirim. Çevreye katkı sağlayabilirim’ diyor. Bunun bir hesaplaması yapıldığı zaman fosil yakıtlar ile bunların üretildiğini düşündüğümüzde, aslında fosil yakıtlara, petrole ihtiyacın azalması, karbondioksit emisyonunun azalması gibi birçok önemli katkı sağlıyorlar. Kendileri bir lastik tamiri ve değiştirilmesi konusunda bir zanaatkardır. Çekirdekten yetişme ve inşallah Rabbim sayılarını artırsın. Böylesine önemli bir konunun altını çizerek, Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlatmış olduğu ‘Sıfır Atık’ projesi ile en iyi kazanç tasarruftur düşüncesi ile yapılan ama ülke ekonomisi ve çevreye katkısı açısından mükemmeldir. Ben tebrik ediyorum” dedi.

    “ATIKLARI BİRİKTİRİP GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERDİĞİMİZDE ÜLKEMİZE BİR KATKI SAĞLANIYOR”

    Ahmet Güner,” Geri dönüşüm atıklarını çöpe atıyorum, içim rahat etmiyordu. Bir gün kendi kendime düşündüm. Türkiye’de benim gibi lastik tamiri yapan, 5 bin kişi vardır. Fazlasını düşünmedim. 5 bin kişi ayda, 5 kilo toplamış olsa, 5 bin kişinin topladığını toprağa atarsanız o toprak ne hale geliyor. Biriktirip geri dönüşüme gönderdiğimizde ülkemize bir katkı sağlanıyor. O şekilde başladım. Fikrim devam eder ve bunu bir şekilde duyurabilirsek bizim gibi lastikçiler bunu yaparsa, bütün herkes bunu yaparsa ülkemizin ekonomisi ve yurtdışına bağlılığından kurtarmış olur” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow