hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birini yapacağız

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birini yapacağız
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birini yapacağız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kenan YEŞİL / İZMİR, (DHA)-İZMİR'de düzenlenen 3'üncü Konya Hemşehri Buluşması'nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Önümüzdeki hafta bugün neredeyse cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birini yapacağız. Bu seçimde hem İzmirli ve hem Konyalı hemşerilerimizin ülkemizin huzurunu, sükununu, birliğini ve beraberliğimizi bozacak bir durumla karşılaşmamak adına istikrarın, beraberliğin önemini sandığa da yansıtacağından hiç şüphem yok" dedi

    İzmir'de, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Konyalılar Federasyonu tarafından düzenlenen 3'üncü Konya Hemşehri Buluşması'na katıldı. Buca'da bir restoranda gerçekleşen buluşmaya Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir milletvekilleri ve milletvekili adayları, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir milletvekili ve milletvekili adayları, Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Devebacak ve İzmir'de yaşayan Konyalılar yer aldı.

    '14 MAYIS TÜRKİYE İÇİN BİR YOL AYRIMI'
    14 Mayıs seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını belirten Bakan Kasapoğlu, "14 Mayıs Türkiye için bir yol ayrımı. 14 Mayıs, aydınlık ve karanlık arasındaki, kaos ile istikrar arasındaki bir seçim. Sizlerin desteği çok mühim. Türkiye'nin kazanımları, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21 yıllık süreç hepimizin malumu. Milli petrol ve milli doğal gazdan bahsediyoruz. Sanayi ve teknolojideki milli araçlarımız, TCG Anadolu Alsancak Limanı'nda. Yerli aracımız İzmir'in cadde ve sokaklarında süzülerek yol alıyor. 14 Mayıs'ta halkımızın İzmir'i ile Konya'sı ile tüm hemşerilerimizin en büyük desteği bizden yana, Cumhurbaşkanımızdan yana bariz şekilde ortaya koyacağını biliyorum. Gençler bizim her zaman yol arkadaşımız. Gençler için Türkiye'nin dört bir yanında ciddi hizmetler ortaya koyduk. Dünyanın en önemli organizasyonlarından birini, İslam Oyunlarını Konya'da düzenledik. Tarihin en geniş katılımıyla Konya ev sahipliği ile gerçekleştirdik. Konya'mıza muhteşem tesisler kazandırdık. 14 Mayıs'ı birlikte zaferle taçlandıralım, yeni zaferlere bu ülke için insanlık için daha aydınlık yarınlara beraber yürüyelim" dedi.

    DAĞ'DAN 14 MAYIS SEÇİMLERİ MESAJI
    Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ bir hafta sonra yapılacak olan seçimleri hatırlatıp, "
    Önümüzdeki hafta bugün neredeyse cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birini yapacağız. Bu seçimde hem İzmirli ve hem Konyalı hemşerilerimizin ülkemizin huzurunu, sükununu, birliğini ve beraberliğimizi bozacak bir durumla karşılaşmamak adına istikrarın, beraberliğin önemini sandığa da yansıtacağından hiç şüphem yok. Buraya gelemeyenlerin de bizimle gönül birlikteliğinde olduğunu biliyoruz. Biz de bu gönül birlikteliğine karşı sizlere mahcup olmamak için gayret gösterdik. 3 dönem kuralından dolayı vekil adayı değilim ama siyaseti de bırakacak değilim. Daha uzun yıllar İzmirli ve İzmirli Konyalı hemşerilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

    BAŞKAN ATALAY'DAN İZMİR'DEKİ KONYALILARA DESTEK ÇAĞRISI
    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Haftaya seçimlerimiz var. Bizler, AK Parti belediyeciliğini en güzel temsil eden şehirlerden biri olarak şehrimize, ülkemize hizmet ediyoruz. Konya her zaman Cumhurbaşkanımıza çok yoğun destek verdi. Büyükşehirler arasında birinci olmaya başardık. Ama Konya'nın desteği Konya sınırları içerisinde kalan Konyalılardan ibaret değil. Buradaki hemşerilerimizin de bu davaya en yüksek desteği vereceğini inanıyorum. 14 Mayıs akşamını hep birlikte bir bayram havasına dönüştüreceğiz" açıklamalarında bulundu.

    '2024 PROVASINI, 14 MAYIS'TA YAPACAĞIZ'
    AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir İnan ise şöyle konuştu: "Konya'yı ziyaret ettiğimizde Uğur Bey bana gençlerle, kadınlarla, esnafla ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Belediye Başkanı AK Parti'li, genç ve dinamik olunca insan gururlanıyor. Yerel yönetimlerde çok geride kaldık ama Konya gibi illerimiz bu şehir yarışında çok önde gitti. İnşallah biz, 2024 provasını, 14 Mayıs'ta yapacağız. 14 Mayıs çok kritik bir seçim. Son 20 yıllık kazanımların devamı için hepinizden destek istiyoruz. Cumhur İttifakımızla birlikte yeni bir zafer elde edeceğiz."

    'DİNLENMEDEN MEMLEKETİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'
    Konyalılar Federasyonu'nun çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Devebacak da "Her geçen gün daha da büyüyoruz. Dik durarak, dinlenmeden memleketimiz için çalışacağız. Konyalılar bu memleketi çimentosudur. Başarılı olmamızın şartı birlik ve beraberliğimizin kesintisiz sürmesidir" dedi.

    Devebacak, geçen yıl trafik kazasından hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık'ın da imzasının bulunduğu Konyaspor formasını, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ'a hediye etti. Hediyeyi alan Dağ, "Formada Ahmet Çalık'ın da imzası var. Allah rahmet eylesin. Onun imzasının olması formayı çok özel kılıyor" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow