hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti İzmir'de 'Siyaset Akademisi Kadın' programı tamamlandı

    AK Parti İzmirde Siyaset Akademisi Kadın programı tamamlandı
    expand

    AK Parti İzmir'de 'Siyaset Akademisi Kadın' programı tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın ev sahipliğinde, 3 hafta süren 'Siyaset Akademisi Kadın' programını değerlendiren İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, "Siyasete kadın yetiştirmek ve aktif siyasette yer alan kadınlarımızın yetkinliklerini arttırmak, siyasal okur yazarlıklarını arttırmak için etkin bir program gerçekleştirdik" dedi.

    AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı ile AR-GE ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen ve AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Siyaset Akademisi Kadın' programı geçen hafta sonu tamamlandı. 10 Aralık'ta başlayan ve 3 hafta boyunca hafta sonu dersleri ile sonlanan programı değerlendiren AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, "Partimiz için geleneksel hale gelen ve 19 dönem yapılan 'Siyaset Akademisi' programı, bu dönem Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığımız ile Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkanlığımız tarafından 'Siyaset Akademisi Kadın' olarak ilk defa 'Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda mottosuyla hayata geçirildi. Yaklaşık 300 kadınımızın başvurarak katılımıyla 3 hafta süren akademimizde 8 ders yapıldı. Eğitimcilerin bakanlar, milletvekilleri, gazeteciler, yazarlar, iletişim uzmanları ve akademisyenlerin oluştuğu akademide Siyasal İletişim ve Yeni Medya, Aile içi İletişim, Etkili İletişim, Türkiye'nin Yakın Siyasi Tarihi, Türkiye Yüzyılı, Çevre Ahlakı ve Bilinci, Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali ve Kadın, Aile, Çocuk Politikaları konularında eğitimler verildi" ifadelerini kullandı.

    'AK PARTİ, KADINI SİYASETİN ÖZNESİ HALİNE GETİRMİŞTİR'
    "Partimiz 21 yıllık süreçte, 20 yıllık iktidarı boyunca kadını tüm çalışmalarının merkezine oturtmuştur" diyen Büyükdağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Siyaset Akademisi kadın programını gerçekleştirdik. Bu programla amacımız öncelikle siyasete kadın yetiştirmek ve aktif siyasette yer alan kadınlarımızın yetkinliklerini arttırmak, siyasal okur yazarlıklarını arttırmaktır. Biz en büyük fırsat eşitliğinin eğitim olduğuna inanıyoruz. Kadınların eğitimine yönelik çalışmalarımıza sadece birkaç örnek vermek gerekirse; Son 20 yılda Kız Çocuklarının Yükseköğretimde okullaşma oranı yüzde 13'ten yüzde 49'a yükseldi. Bu oran erkeklerde ise yüzde 40. İlkokulda kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 87'lerden yüzde 93'lere ulaştı. Bugün kamuda çalışan kadın oranı yüzde 40'larda, kadının iş gücüne katılım oranı ise yüzde 35'lerin üstünde. Ve siyasette kadın temsil oranı ise yüzde 4'lerden bugün yüzde 17,5'lara ulaştı. Kadının kılık kıyafetinden dolayı seçilmesinin önündeki engelleri tek tek kaldıran ve bizi siyasetin öznesi haline getiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan' bir kere daha teşekkür ediyorum."(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow