hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'li Çankırı: Hizmet dertleri yok ama asılsız sloganları çok

    AK Partili Çankırı: Hizmet dertleri yok ama asılsız sloganları çok
    expand

    AK Parti'li Çankırı: Hizmet dertleri yok ama asılsız sloganları çok

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’de 78 pazar yerinin sadece 18’inin mevzuata uygun yapıldığını söyledi. Çankırı, “Hedefsiz, misyonsuz yönetimleriyle hem esnafın beli bükülüyor hem de vatandaş mağdur ediliyor. Hizmet dertleri yok ama ‘yaşanabilir kent’ diye asılsız sloganları çok" dedi.

    Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından saha temaslarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Yeni Bornova Özkanlar Perşembe Pazarı’nda alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet ederek pazarcı esnafına kolaylıklar diledi. İzmir’de mevcut yönetimin her alanda olduğu gibi pazar yerlerindeki sıkıntılara da kulak vermediğini söyleyen Çankırı, CHP’li yerel yönetimlerin İzmir’e sadece koltuklarından baktıklarını öne sürdü. Sokak aralarında ve viyadük altlarında kurulan pazar yerleri sayısının gün geçtikçe arttığını mevcut pazar yerlerinin de Avrupa standartlarının altında olduğunu belirten Çankırı, “Hali hazırdaki pazar yerlerinde acil durum gerektiren itfaiye ve sağlık ekipleri için giriş çıkış yolu yok, emzirme odası, tuvalet ve mescit eksikliği de bunun cabası.  Pazar yerlerinin imar planlarında uygulanıp kamulaştırma yapılarak acilen halkın hizmetine sunulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

    '3 YIL DEDİLER YILLARDIR İCRAAT YOK'
    Pazarların sadece ucuz mal alınıp satılan yer değil modernliğiyle de dikkat çekici olması gerektiğini dile getiren Çankırı, İzmir’de sokak aralarında viyadük altında konuşlanmış pazar yerlerinin kente yakışmadığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkanlık koltuğuna oturduktan sonra gerçekleştirdiği ilk toplantıda üç yıl içinde kent genelindeki 78 pazar yerinin mevzuata uygun dönüştürüleceğinin sözünü verdiğini hatırlatan Çankırı, “Gelinen noktada tablo içler acısıdır. Vatandaşa ısrarla ‘Üç yıl içinde halledeceğiz’ diyerek bugün maalesef sadece bir pazar yerini yenilemiş bir yönetimle karşı karşıyayız. O da 9 yıllık inşaat sürecinin ardından Karabağlar’da 110 tezgahlı Kibar Pazar Yeri. Yani kendi yönetimlerinde başlayıp bitirdikleri tek pazar yeri. Özkanlar Pazar Yeri'ni modern şekilde hayata geçirme projesini seçim propagandaları arasında ilk maddeye yerleştiren mevcut Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da maalesef pazar yerinin daha temelini atamadan defalarca reklamını yapıp, ‘Biz projeyi hazırladık, Özkanlar Pazar Yeri geri dönüyor’ sözleriyle 380 bin TL’lik reklam harcamıştır. Tabela var ancak pazar yeri yok.  Hizmet yok. Hedefsiz, misyonsuz siyasi vizyonsuzlukla hem esnafın belini bükmekte hem de vatandaşı mağdur etmektedir. İzmir halkına zarar vermektedir. Hizmet dertleri yok ki Pazar yeri ve park yapamıyorsa yaşanabilir kent sloganını ancak ağızlarda kalır" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow