hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'li Saygılı'dan CHP'li Soyer ve Aslanoğlu'na TCG Anadolu daveti

    AK Partili Saygılıdan CHPli Soyer ve Aslanoğluna TCG Anadolu daveti
    expand

    AK Parti'li Saygılı'dan CHP'li Soyer ve Aslanoğlu'na TCG Anadolu daveti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)-DÜNYANIN ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu'nun İzmir Alsancak Limanı'na yanaşmasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu gemiyi ziyarete davet ediyorum" dedi.

    Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, dün sabah saat 06.40'ta İzmir Alsancak Limanı'na yanaştı ve gün içinde ziyaretçilere açıldı. Gemiyi ziyaret eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da açıklamalarda bulundu. Saygılı, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu gemiyi ziyarete davet ediyorum. Eğer gelip benim de eşlik etmemi isterlerse gemimizi beraber gezeriz" ifadelerini kullandı.

    '27 TON AĞIRLIĞINDA, 231 METRE UZUNLUĞUNDA'
    Geminin düşmana korku salan, dosta güven veren milli bir gurur olduğunu ifade eden Saygılı, "Gemi 27 bin ton ağırlığında, 231 metre uzunluğunda, 9 bin 200 metrekare büyüklüğünde. 'Maket' diyenler görsün. 'Kağıttan' diyenler görsün. Öyle büyük bir gemi ki bir mühendis olarak böyle büyük bir gemiyi ilk defa görüyorum. İçi dopdolu. 6 helikopter pisti olan, SİHA ve İHA'ları ile tankları ile tam teçhizatlı zırhlı araçları ile ülkemizi koruma anlamında Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok büyük bir işe imza atıldı. Milli gururumuzun vatandaşlarımıza açılmış olması çok güzel bir duygu" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow