hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aliağa Semt Pazarı görevini tamamladı

    Aliağa Semt Pazarı görevini tamamladı
    expand

    Aliağa Semt Pazarı görevini tamamladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aliağa Belediyesi bünyesinde hizmet veren ”aliagasemtpazari.com” son dönemlerde hayata geçirilen kısıtlamalarda, gıda satışı yapan işletmelerin muaf tutulması, bu sayede vatandaşın gıdaya ulaşmasında sorun yaşanmaması nedeniyle çalışmalarını 30 Aralık 2020 tarihi itibariyle sonlandırıyor. Uygulama ile salgın döneminde 80 bin sipariş vatandaşlara ulaştırıldı.

    Aliağa Belediyesi, 65 yaş üstü, engelliler ve hastalar gibi kısıtlı grupların alışverişlerine Hilal Masa (Alo 153) aracılığı ile destek vermeye devam edecek. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın talimatları ile Nisan ayında kurulan ”aliagasemtpazari.com”, 80 Bin siparişi Aliağalıların adresine ulaştırdı. Kısıtlamalarda özellikle 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile engelli vatandaşlara hizmet vermek için kurulan aliagasemtpazari.com, yerel üreticiye de destek oldu.

    İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında yayımladığı genelgeler ile hafta sonları ve belirli günlerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulamaya devam ediyor. Yayımlanan genelgeler gereği market, manav, fırın, kasap, bakkal gibi esnaf ve adrese kadar hizmet veren online alışveriş siteleri gibi gıda satışı yapan işletmeler kısıtlamalardan muaf tutularak hizmete devam ediyor. Kısıtlamalardan muaf olan Aliağa'da birçok esnaf da kısıtlamalar süresince hizmet vermeye devam ederken siparişleri kapıya kadar ulaştırıyor. Alınan tedbirlerle vatandaşların temel gıda ürünlerine ulaşımında bir sıkıntı yaşanmıyor. Vatandaşın gıdaya erişimindeki sıkıntıların ortadan kalkmasıyla birlikte aliagasemtpazari.com da hizmetlerini 30 Aralık 2020 tarihi itibariyle sonlandıracak.

    İZMİR (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow