hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aliağa'da Doğa Park için çalışmalar başladı

    Aliağada Doğa Park için çalışmalar başladı
    expand

    Aliağa'da Doğa Park için çalışmalar başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Aliağa ilçesinde, toplam 45 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak Yaşam ve Macera Parkı (Doğa Park) için yol açma ve tesviye çalışmalarına başlandı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, proje alanını gezip, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

    Aliağa Belediyesi, 2014 yılından bu yana Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı, Ağapark Plaj ve Sosyal Yaşam Alanı, Zeytinli Park, Kent Park gibi projelerine bir yenisini eklemek için harekete geçti. Bu kapsamda Yalı ve Kültür mahalleleri arasındaki toplam 45 bin metrekarelik alana Doğa Park yapılması için yol açma ve tesviye çalışması başlatıldı. İlçede, doğayla iç içe, sosyal yaşamı zenginleştirerek ilçeye yeni bir cazibe merkezi kazandıracak Doğa Park'ta sosyal tesis, restoran ve kafeteryalar, doğa içi yürüyüş ve koşu parkurları, açık spor ve etkinlik alanları, kondisyon alanları, macera parkı, piknik alanları, farklı konseptlerde çocuk oyun alanları, engellilere özel kondisyon ve oyun alanları, gözlem kulesi ve manzara seyir terasları, emekliler lokali, süs havuzları, flora ve fauna eğitim alanı, bitki gösteri ve sergi alanları, amfi tiyatro gibi bölümler yer alacağı bildirildi. Aliağa kent merkezinin en etkileyici körfez manzarasına sahip yerinde yapılacak Doğa Park'ta inşa edilecek yaklaşık 45 metrekare alana sahip, 27 metre yüksekliğindeki Gözlem Kulesi ise seyir zevkini katlayacak.
    Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Doğa Park proje alanında Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen tesviye ve yol çalışmalarını yerinde inceleyip, bilgi aldı. Projenin şimdiden Aliağa'ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Acar, "Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı, Zeytinli Park, Kent Park ve Ağapark'tan sonra Aliağa'mızın 5'inci güzel yaşam alanı olacak Doğa Park projemize başladık. İlk olarak tesviye işlemlerine gerçekleştireceğiz. Doğa Park projemizi 2022 yılı içinde bitirmeyi hedefliyoruz. 2022, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılından önce son yılımız. 2022'de Doğa Park'ın yanı sıra pek çok projemizi hayata geçirme hedefimiz var" dedi. Başkan Acar, tüm halkın yeni yılını da kutlayıp, "Temennim, yeni yılın Aliağa'mıza, İzmir'imize ve ülkemize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesidir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow