hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balçova Belediye Başkanı Çalkaya: Kadınların gücünü gösterecek

    Balçova Belediye Başkanı Çalkaya: Kadınların gücünü gösterecek
    expand

    Balçova Belediye Başkanı Çalkaya: Kadınların gücünü gösterecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İNŞAAT Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin başlattığı ve Balçova, Karşıyaka, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği 'Beyaz Baretli Kadınlar Projesi' 4'üncü yılına girdi. Balçova'daki buluşma toplantısında Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya genç mühendis adaylarına yönelik "Türk kadınının her işi başarabileceğini herkese göstereceğinize inanıyorum" dedi.

    İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin başlattığı 'Beyaz Baretli Kadınlar Projesi' 4'üncü yılına girdi. 3 yıl içinde 140 öğrencinin desteklendiği proje geçen ay Türkiye'deki sosyal demokrat belediyeler arasında düzenlenen bir yarışmada 'Eğitimde Eşitlik' kategorisinde 'En İyi Uygulama Ödülü' verildi. Bu yıl 34 öğrenci faydalanacağı ve 8 ay sürecek olan 'Beyaz Baretli Kadınlar 'projesinde, inşaat mühendisi adayı kız öğrenciler 'Teknik Eğitim ve Danışmanlık' hizmeti alacak. Beyaz Baretli Kadınlar Projesi'nde ayrıca iletişim, ekip olma, liderlik, CV hazırlama, iş görüşmelerine hazırlanma gibi konularda da eğitimler verilecek.

    MENTÖRLERİYLE TANIŞTILAR
    İzmir'deki inşaat mühendisliği fakültelerinde eğitim alan ve önceki gün Balçova Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen öğrenciler, eğitim boyunca kendilerine mentorluk yaparak destek olacak meslekte deneyimli kadın inşaat mühendisleriyle tanıştı. Toplantıda konuşan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş,"Projeye başlarken bizim yaşadığımız sıkıntıları genç meslektaşlarımızın yaşamamaları için yapabileceklerimizi düşündük. Amacımız; toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yoğun olduğu bu meslekte, genç inşaat mühendislerinin bu konuda bilinçlenip mesleğe daha özgüvenli girmelerini sağlamak" ifadelerini kullandı.

    Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ise Balçova'da kadınların güçlerinin farkında olduklarını ifade edip, "Biz bu gücün tüm Türkiye'ye yayılmasını istiyoruz. Özellikle genç kadınlar güçlerinin farkına varırlarsa birçok yanlışlığı düzeltebiliriz. Sizlerin de Türk kadınının her işi başarabileceğini herkese göstereceğinize inanıyorum" dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow