hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balçova'da 155 kişilik kız öğrenci yurdu yaptırılacak

    Balçovada 155 kişilik kız öğrenci yurdu yaptırılacak
    expand

    Balçova'da 155 kişilik kız öğrenci yurdu yaptırılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Balçova ilçesinde belediye tarafından 155 kişilik kız öğrenci yurdu yaptırılacağı bildirildi.

    Balçova Belediyesi, öğrencilerin barınma ihtiyacını çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kendi imkanlarıyla yaptırdığı 384 kişilik kız öğrenci yurdunu geçen yıl açan Balçova Belediyesi, şimdi de 155 kişilik kız öğrenci yurdu yaptırılacağını bildirdi.

    Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, "Biz ilk yurdumuzu 15 Temmuz hain darbesinden önce açmıştık. O zaman yurdumuzu açarken çocuklarımızın tarikat yurtlarına mecbur bırakılmaması gerektiğinin altını da özellikle çizmiştik. Darbe girişiminden sonra da bu düşüncelerimizin ne kadar yerinde olduğunu acı bir tecrübe ile öğrendik. Ailelerin bu ekonomik şartlar altında çocuklarını okutması çok zor" dedi.

    Küçük bütçeleriyle eğitim kurumlarının sorunlarını çözmek için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Çalkaya "Anadolu'dan gelen öğrenciler özellikle KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencimize öğlen yemeği desteği veriyoruz. Geçen sene 400 öğrencinin öğlen yemek bedellerini karşıladık. Bunun yanında yine yurtlardan, üniversitelere gelip gitmek problem. Onların ulaşımlarına da destek veriyoruz. Geçen sene üniversiteyi kazanan öğrenciler için 'ilk harçlığınız bizden' kampanyası başlattık. Üniversiteyi kazanan bütün öğrencilerimize cep harçlığı olsun diye belediye olarak biz destek olduk. Tabii ki bu sadece üniversiteyi kazanan öğrencilerle sınırlı kalmıyor. İlkokula başlayan öğrenciler için kırtasiyesinden ayakkabısına, okul kıyafetlerine kadar destekte bulunuyoruz. Geçen sene destek olduğumuz öğrenci sayısı 2 bini bulmuştu. Bu sene bu sayının çok daha artacağını düşünüyorum" diye konuştu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow