hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balçova'da 19 Mayıs'ı kortej yürüyüşü ve halk oyunları gösterileriyle kutladı

    Balçovada 19 Mayısı kortej yürüyüşü ve halk oyunları gösterileriyle kutladı
    expand

    Balçova'da 19 Mayıs'ı kortej yürüyüşü ve halk oyunları gösterileriyle kutladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Balçova ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle belediye ve EFEM Gençlik ve Spor Kulübü tarafından 'Demokrasi ve Gençlik Yürüyüşü' ile Halk Oyunları Şenliği düzenlendi. Etkinliklerde, binlerce kişi marşlar eşliğinde yürürken, Türkiye'nin değişik yörelerinden halk oyunları gösterileri sunuldu. Etkinlikte konuşan Balçova Belediye Başkanı Fatma çalkaya, “29 Ekim'de, 23 Nisan'da, 19 Mayıs'ta Cumhuriyet'e bağlılığımızı dost düşman herkes görür. Bizi ayakta tutan gücün başında bu birlikteliğimiz gelirö dedi.

    19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Balçova'da kortej yürüyüşü ve halk oyunları şenliği ile kutlandı. Akşam Saatlerinde Ata Caddesi'nde başlayan Demokrasi ve Gençlik yürüyüşüne katılan binlerce Balçovalı ellerinde bayraklar ile marşlar söyleyerek yürüdü. Korteje katılmayan Balçovalılar da yürüyüşe katılanlara balkonlarından sevgi gösterisinde bulundu. Balçova Belediyesi ile EFEM Gençlik ve Spor Kulübü'nün düzenlediği Halk Oyunları Şenliğinde ise izleyiciler Anadolu'nun Kültürel Tarihinden bir kesit izledi. Halk Oyunları ekiplerinin yurdun değişik yörelerinden derlediği gösteriler tarihsel sunum eşliğinde izleyicilerle buluştu. Yaklaşık 300 dansçının katıldığı gösteriler kutlamalara renk kattı. En çok beğeniyi, özel gençlerin oluşturduğu Engelsiz Halk Oyunu ekibi aldı. Erik Dalı müziği ile oynayan gençlere, sahneye çıkan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya'da eşlik etti.  

    Balçova'ya ve Türkiye'ye Cumhuriyet'in çok yakıştığını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, "104 yıl önce bu ülkenin kurtarıcısı sarı saçlı mavi gözlü kahraman Samsun'a çıktı. Cumhuriyet'i kurdu ve bizlere emanet etti. Biz de ulusal bayramlarımızda bu emanete olan bağlılığımızı ifade ederiz. 29 Ekim'de, 23 Nisan'da, 19 Mayıs'ta Cumhuriyet'e bağlılığımızı dost düşman herkes görür. Bizi ayakta tutan gücün başında bu birlikteliğimiz gelir. Bizi ayakta tutan diğer bir güç ise kültürümüzdür. Bana, 'Milliyetçilik nedir' diye sorarlarsa, '4 yaşındaki Arya kızımızın folklor oynamasıdır' derim. 'Balçovalı 30 bin vatandaşı ve genci Çanakkale'ye, Anıtkabir'e götürüp oralarda tarihimizi öğretmektir' derim. O nedenle bize ulusal bayramlarımızı unutturmaya çalışsalar da biz coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow