hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede çocuklar psikolog eşliğinde eğlendi

    Depremzede çocuklar psikolog eşliğinde eğlendi
    expand

    Depremzede çocuklar psikolog eşliğinde eğlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Balçova ilçesinde, depremzede ailerin çocukları için psikolog eşliğinde etkinlik düzenlendi. Depremden hiç bahsedilmeyen etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.

    Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ilde etkili olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Türkiye'yi yasa boğan iki depremin ardından, depremzedelere destekler sürüyor. Depremin ardından başka illerdeki yakınlarının yanına gelen depremzedeler bir yandan barınacak yer ararken diğer yandan da çocuklarının hayatındaki depremin etkilerini sarmaya eğitim sorunlarını çözmek için çalışıyor. Balçova Belediyesi de ilçeye gelen yaklaşık 700 depremzedenin bu mücadelesine destek olmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Balçova'ya gelen depremzedelerin gıda, kıyafet ve sağlık giderlerine destek olan Balçova Belediyesi, dün de konuk çocuklar için bir etkinlik düzenledi. Tiyatro Yazarı Sanatçı Nilbanu Engindeniz'in yönettiği etkinlikte depremzede çocuklara psikolog eşliğinde oyunlar düzenlendi, interaktif tiyatrolar sahnelendi. Depremden hiç bahsedilmeyen etkinlikte, yaşadıkları acıyı bir nebze olsun unutan çocuklar gönüllerince eğlendi.

    Etkinlikte çocuklarla birlikte olan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, "Çok büyük bir acı yaşadık. Bu acıyı en çok hissedenler de çocuklarımız oldu. Biz bu acıyı bir nebze olsun unutturmak için ilçemize gelen depremzede çocuklarımızla böyle bir etkinlik düzenledik ve bunu her hafta yapacağız. Burada hiç depremden bahsetmedik. Sadece çocuklarımızın gülümsemesi ve çocukluklarını yaşaması vardı. Tek temennimiz acıların bir an önce son bulup çocuklarımızın sokaklarda gülüp oynaması" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow