hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayraklı Belediyesi kursunda piyanoyla tanışan Birce Hüma, geleceğine sanatla yön veriyor

    Bayraklı Belediyesi kursunda piyanoyla tanışan Birce Hüma, geleceğine sanatla yön veriyor
    expand

    Bayraklı Belediyesi kursunda piyanoyla tanışan Birce Hüma, geleceğine sanatla yön veriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bayraklı Belediyesi tarafından ücretsiz verilen piyano kursuna katılarak ilk kez müzikle tanışan Birce Hüma Şahin (9), başarısıyla yaşıtlarına örnek oldu. Önce piyano çalmayı öğrenerek kendisini bu alanda geliştiren Birce, eğitmenlerinin yönlendirmeleriyle de ses sınavlarına katıldı. TRT ile Devlet Opera ve Balesi'nin çocuk korolarına seçilen Şahin, geleceğine sanatla yön veriyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın heyecanını yaşarken Birce'nin azmi ve başarısı tüm arkadaşlarına umut olsun" dedi.

    Vali Namık Kemal Şentürk İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Birce Hüma Şahin, 5 yaşındayken Bayraklı Belediyesi'nin İhsan Alyanak Kültür Merkezi'ndeki piyano kursunda müzikle tanıştı. Birce Hüma, Bayraklı Sanat Akademisi çatısı altında verilen ücretsiz piyano kursunda ailesi ve eğitmenlerinin yönlendirmeleriyle ses yeteneği de keşfedilerek TRT ve Devlet Opera Balesi sınavlarına katıldı. Şarkı söylemeyi çok seven ve bu alandaki yeteneğini sınavlarda da gösteren Birce, önce TRT Çocuk Korosu'na sonrasında da Devlet Opera ve Balesi'nin çocuk korosuna seçildi. Özel sanat okullarının da ilgisini çeken Birce Hüma, kısa zamandaki başarısı ve gelişimiyle de yaşıtlarına örnek oldu.  
     
    'SANATÇI OLMAK İSTİYORUM'
    Müziği çok sevdiğini ve iyi bir sanatçı olmayı istediğini vurgulayan Bayraklılı Şahin, “Şarkı söyleyip sahneye çıkmak istiyorum. İyi bir sanatçı olmayı hayal ediyorum. Başkanımız Serdar Sandal'a, benim gibi çocukların hayallerine ulaşabilmesi için sunduğu bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

    Baba Ferhan Şahin ise “Kızımızla gurur duyuyoruz. Onun başarısının tüm çocuklara ilham olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
     
    'ONLARIN BAŞARISI BİZİM GURURUMUZ'
    Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da “Birce gibi yüzlerce çocuğumuza ücretsiz sanat, spor ve kültür kursları düzenliyoruz. Çocuklarımızın başarısı bizim gururumuz oluyor. Onların yeteneklerini keşfetmek, geleceklerine yön vermek bizi mutlu ediyor. Arkadaşlarına ilham olan öğrencimizi kutluyorum. Biz çocuklarımız için tüm imkanlarımızı seferber ederiz. Her zaman onların yanında oluruz. Onların yüzünün gülmesi bizim için her şeye değer" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow