hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayraklı'da her ay yaklaşık yüz ton ambalaj atığı geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırılıyor

    Bayraklıda her ay yaklaşık yüz ton ambalaj atığı geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırılıyor
    expand

    Bayraklı'da her ay yaklaşık yüz ton ambalaj atığı geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-BAYRAKLI Belediyesi, her ay yaklaşık yüz ton ambalaj atığını geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Daha yaşanabilir bir dünya istiyoruz. Gelecek nesiller için daha güzel bir Bayraklı bırakmak adına var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

    Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak için çalışmalar yürüten Bayraklı Belediyesi, daha yaşanabilir ve temiz bir Bayraklı için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda her ay karton, plastik ve kağıttan oluşan yaklaşık yüz ton ambalaj atığını geri dönüştüren belediye, yıllık ortalama 10 bin ton karışık atık malzemelerini de ekonomiye kazandırıyor. Sıfır Atık Projesi ile iş yerleri, fabrikalar, kamu kuruluşları ve hastaneler, muhtarlıklar, siteler ve apartmanlara yerleştirilen konteynerler aracılığıyla biriktirilen atıklar, bulundukları yerde ayrıştırılarak toplanıyor. İklim Değişikliği Ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, ambalaj atığının dışında ayrıca bitkisel yağ, cam atığı ve pil gibi geri dönüşümü mümkün olan atıkları da kaynağında ayrıştırarak topluyor.

    'DAHA YAŞANABİLİR BİR BAYRAKLI İÇİN'
    Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Bayraklı Belediyesi olarak başlattığımız sıfır atık projesi ile hem sokaklarımızdaki hem de hizmet binalarımızdaki atıkları kaynağında ayrıştırılarak topluyor ve her yıl binlerce ton atığı ekonomiye geri kazandırıyoruz. Biz bu konuda üzerimize düşenin en iyisini yapmaya gayret ederken, vatandaşlarımızın da bu konuda daha duyarlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.(DHA)
    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow