hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayraklı'da yeni yılda can dostlara 'sıcak yuva'

    Bayraklıda yeni yılda can dostlara sıcak yuva
    expand

    Bayraklı'da yeni yılda can dostlara 'sıcak yuva'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bayraklı ilçesinde, belediye atölyelerinde e kış aylarında soğukta kalan ve beslenme konusunda zorlanan sokak kedileri için üretilen 15 modern kedi evinden ilki Mansuroğlu Mahallesi'nde bir parka yerleştirildi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Yeni yıla yeni yuvalarında giren can dostlarımızın her zaman yanında olacağız" dedi.

    Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde barınma ve beslenme sorunları yaşayan sahipsiz kediler sorununu çözmek için için bir süre önce çalışma başlattı. Bu kapsamda belediyenin atölyelerinde hazırlanan modern kedi evleri parklara yerleştirmeye başladı. İlk etapta 15 adet hazırlanan yuvaların ilki Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Mansuroğlu Mahallesi'nde bir parka yerleştirildi. Süreç içinde yaygınlaştırılacak olan yuvaların, özellikle kış aylarında, sokak kedilerinin barınma sorununa çare olacağı belirtildi. Kediler için hazırlanan ve zorlu hava koşullarına da dayanıklı olan yuvalar hayvan severlerin de yüzünü güldürdü.

    'CAN DOSTLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ'

    Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Sokak hayvanlarından hepimiz sorumluyuz ve toplumun her kesimi olarak aynı hassasiyeti göstermek zorundayız. Çünkü bu dünya sadece bizim değil, hayatı can dostlarımızla paylaşıyoruz. Bu nedenle bize düşen görev bir yandan belediye faaliyetlerimizi sürdürürken diğer yandan da can dostlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atmak. Yeni yıla yeni yuvalarında giren can dostlarımızın her zaman yanında olacağız" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow