hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayraklı’dan 1000 öğrenciye beslenme desteği

    Bayraklı’dan 1000 öğrenciye beslenme desteği
    expand

    Bayraklı’dan 1000 öğrenciye beslenme desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Bayraklı ilçesindeki ilk ve ortaokullarda öğrenim gören toplam 1000 öğrenciye, 'Bayraklım Kart Projesi'yle birer öğün beslenme desteği vereceği bildirildi. Öğrencilerin, kendilerine özel hazırlanan kartlarla okul kantinlerinden alışveriş yapabileceği belirtildi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Sağlıklı nesiller yetiştirmek ve geleceğimizi güvence altına almak hepimizin sorumluluğunda. Bu nedenle öğrencilerimizin beslenmelerine özen gösteriyor, belediye olarak imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.

    'BAYRAKLIM KART’ DEVREYE GİRİYOR'

    İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin beslenme ihtiyacını dikkate alan Bayraklı Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 'Bayraklım Kart' uygulamasıyla önemli bir eksiği gidermek için çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamanda, ilçe genelinde belirlenen toplam 1000 ilk ve ortaokul öğrencisine günlük bir öğün destek verileceği duyuruldu. Bir yemek kartı şirketiyle iş birliği içinde sürdürülecek proje kapsamında, Bayraklı Belediyesi tarafından bakiyesi yüklenen isme özel alışveriş kartları öğrencilere dağıtılacak. Okul çağındaki çocuklar, anlaşmalı okul kantinlerinden günlük olarak alışveriş yapma imkanına kavuşacak. Kartlarla sadece yemek ve tüketime yönelik gıda alınabilecek. İlk etapta 1000 öğrenciyi kapsayacak olan proje, mart ayının ilk haftasından itibaren uygulamaya geçecek.

    HEDEF SAĞLIKLI NESİLLER

    Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal., "Sağlıklı nesiller yetiştirmek ve geleceğimizi güvence altına almak hepimizin sorumluluğunda. Bu nedenle öğrencilerimizin beslenmelerine özen gösteriyoruz.  Bayraklım Kart Projesi sayesinde öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları öğünlere ulaşmasını önemsiyor, dengeli beslenmenin önünü açıyoruz. Hiçbir çocuğumuz evlerinde veya okullarında aç kalmayana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow