hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ata'nın mirası Bergama Kermesi'nin ikinci gününde Orhan Hakalmaz rüzgarı esti

    Atanın mirası Bergama Kermesinin ikinci gününde Orhan Hakalmaz rüzgarı esti
    expand

    Ata'nın mirası Bergama Kermesi'nin ikinci gününde Orhan Hakalmaz rüzgarı esti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bergama ilçesinde 87 yıldır düzenlenen Türkiye'nin ilk yerel festivali olan tarihi Uluslararası Bergama Kermesi'nin ikinci günü Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki'nin konuk olduğu 'İki ülke arasındaki deprem felaketlerini önleme farklılıkları' konulu konferans ve sergi açılışlarıyla devam etti. Kermeste Orhan Hakalmaz da seslendirdiği türkülerle Begramalılara keyifli anlar yaşattı.

    87'nci Uluslararası Bergama Kermesi'nin ikinci günü de Orhan Hakalmaz sahe aldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki konserde Hakalmaz, 'Salın Da Gel', 'Sevilir' ve 'İki Keklik' gibi repertuvarındaki buram burak Anadolu kokan pek çok türküsünü seslendirdi. Hakalmazın, sazıyla çalıp, söylediği türkülere Bergamalılar da zaman zaman bulundukları yerden dev bir koro gibi eşlik etti. Bergamalılara keyifli anlar yaşatan Hakalmaz'a konserin sonunda Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve Bergama Kaymakamı Avni Oral, parşömenden yaılan plaket verip, teşekkür etti.

    DEPREM KONFERANSI

    Uluslararası 87'nci Bergama Kermesi'nin ikinci gününde ayrıca Bergama Kültür Merkezi'nde, 'İki ülke arasındaki deprem felaketlerini önleme farklılıkları' konferansı düzenlendi. Konferansta, Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye ile Japonya arasındaki deprem önleme, deprem karşılama faaliyetleri ve tatbikatların ne şekilde ve hangi sıklıkta yapıldığını anlattı. Bergama ve çevre ilçelerde faaliyette bulunan mühendis, mimar ve teknik elemanların ilgi gösterdiği konferans sonunda Belediye Başkanı Hakan Koştu ve Bergama Kaymakamı Avni Oral, katkıları nedeniyle Deprem Uzmanı Moriwaki'ye parşömenden yapılan plaket sundu.

    KURSİYERLERİN BİR YILLIK EL EMEKLERİ SERGİLENDİ

    Uluslararası Bergama Kermes Festivali kapsamında ayrıca Bergama Ticaret Odası'nda Atatürk Fotoğrafları Sergisi, Kültür Merkezi'nde Bergama Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği (BEAFSAD) Fotoğraf Sergisi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Resim Kursu Sergisi, Bergama Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin el sanatları sergisi, Havra ana binada Bergama Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Seramik, Çini Sanatları Sergisi, Havra yanı taş binada; Bergama Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Bergama Halıları Sergisi açılışları gerçekleştirildi.  Sergi açılışlarını Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Kaymakamı Avni Oral ve protokol üyeleri birlikte gerçekleştirdi. Sergilerde yer alan ürünlere emek veren kursiyerleri tek tek kutlayan Belediye Başkanı Koştu, tüm vatandaşları kermes süresince açık olacak sergileri gezmeye davet etti. Ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından defile sunuldu.(DHA)

     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow