hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakırçay'ın Bergama bölümünde temizlik çalışması

    Bakırçayın Bergama bölümünde temizlik çalışması
    expand

    Bakırçay'ın Bergama bölümünde temizlik çalışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DEVLET Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü, Bakırçay'ın Bergama kısmında nehir yatağı düzenleme çalışmalarına başladı. Çanakkale Köprüsü ile Sindel Köprüsü arasında başlatılan çalışmaların 14 kilometrelik bir hattı kapsadığı bildirildi.

    Bakırçay'ın Soma bölümünde uzun süredir yatak düzenleme çalışması yapan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatı üzerine çalışmalarını Bergama'ya da kaydırdı. 14 kilometrelik nehir yatağında yapılacak çalışmaların binlerce dönüm araziyi taşkın riskinden kurtarmasının hedeflendiği bildirildi. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, Çanakkale-İzmir Karayolu üzerindeki  'Çanakkale Köprüsü' diye adlandırılan alan ile 'Sindel Köprüsü' arasında kalan 14 kilometrelik hattı temizleyeceği belirtildi. Dere yatağındaki rüsubatlar kazınıp, suyun rahat akışı için yatak düzenlemesi yapılacağı kaydedildi. 1 dragner sallama, 1 ekskavatör, 1 paletli dozer ile başlatılan çalışmalara yaz boyu devam edilip, gelecek kıştan itibaren bölgedeki binlerde dekar arazide taşkın riskinin minimize edilmiş olacağı vurgulandı.

    DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Bakırçay'ın Soma kısmında başlattığı yatak tanzim çalışmaları kapsamında yaklaşık 14 bin metrelik hattı temizlemiş ve 20 bin dekar araziyi taşkın riskinden kurtarmıştı. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ayrıca Bakırçay Nehri üzerine biri Soma biri de Kınık'ta olmak üzere 2 köprü inşa etmişti.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow