hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bergama'nın tarihi değerler ve kültürel mirası şimdi de ortaokul öğrencilerine anlatılıyor

    Bergamanın tarihi değerler ve kültürel mirası şimdi de ortaokul öğrencilerine anlatılıyor
    expand

    Bergama'nın tarihi değerler ve kültürel mirası şimdi de ortaokul öğrencilerine anlatılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bergama ilçesinde tarihi değerler ve kültürel mirası öğrencilere okul okul gezilerek anlatılıyor. Bu kapsamda yürütülen Kültürel Miras Farkındalık Çalışması'nın ortaokullarda devam eden ikinci etap çalışmalarının ilçe merkezi etabının tamamlandığını belirten Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Şimdiye kadar proje kapsamında ulaşılan öğrenci sayısı 7 bin 835 oldu. 15 bin olan hedefimize ulaşana kadar çalışmamıza devam edeceğiz" dedi.

    Bergama Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen Kültürel Miras Farkındalık Çalışması'nın ilkokul etabının ardından ortaokul öğrencilerine yönelik ikinci etabının ilçe merkezi bölümü tamamlandı. Sırada kırsal mahallelerdeki ortaokul öğrencileri olduğu belirtildi. Kırsal mahalleler dahil ilkokullar ardından şimdi ilçe merkezinde bulunan ortaokul öğrencilerine UNESCO Dünya Mirası Bergama'nın tarihi, kültürel zenginlikleri ders şeklinde anlatıldı. Kırsal mahallelerdeki ortaokullarda çalışmaların ise haftaya başlayacağı bildirildi.

    'GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZA YÖNELİK PROJEMİZİ ÖNEMSİYORUZ'
    Kültürel Miras Farkındalık Çalışmaları 2'nci etap sunumlarında 3 bin 494 öğrenciye ulaşıldığını açıklayan Belediye Başkanı Hakan Koştu, UNESCO Bergama Alan Başkanlığı"nın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde yürüttüğü projemizde UNESCO Dünya Mirası Bergama'nın tarihi, kültürel zenginlikleri üzerine farkındalık oluşturuyoruz. Geçtiğimiz yıl başladığımız projenin ilk etabında dış mahallelerden başlanarak tüm ilkokullarda 4 bin 341 öğrencimize ulaştık. İlçe merkezindeki ortaokullarda devam eden ikinci etap çalışmamızda 3 bin 494 öğrencimize daha ulaştık. Şimdiye kadar proje kapsamında ulaşılan öğrenci sayısı 7 bin 835 oldu. 15 bin olan hedefimize ulaşana kadar çalışmamıza devam edeceğiz" dedi.

    TARİHİ VE ÖREN YERLERİ GEZİLİYOR, BİLGİLER PEKİŞTİRİLİYOR
    Kültürel Miras Farkındalık Projesi kapsamında okullarda UNESCO Bergama Alan Başkanlığı'nın konusunda uzman çalışanları tarafından dersler verildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Koştu, "Okullarda gerçekleştirilen sunumlarda; Kültürel Miras, Koruma, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunmanın önemi ve ilkler şehri Bergama'nın üstün evrensel değerleri tek tek çocuklarımıza anlatıldı. Ardından düzenlediğimiz alan gezileri ile sınıflarda anlatılan Dünya Miras Alanımızı öğrencilerimizle buluşturduk. Şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini çocuklarımıza yerinde anlattık. Bu süreci ortaokul öğrencilerimiz içinde gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl İlkokulları tamamladık. Bu yıl ortaokulları tamamlayıp, seneye de liselerimizde aynı dersleri ve alan gezilerini gerçekleştireceğiz. Tüm öğrencilerimize ulaşana kadar projemize devam edeceğiz" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow