hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'nun 8'incisi Bergama'dan start aldı

    UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turunun 8incisi Bergamadan start aldı
    expand

    UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'nun 8'incisi Bergama'dan start aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'nun 8'incisi İzmir'in Bergama'da ilçesinde bulunan Kızıl Avlu Bazilikası'ndan verilen startla başladı.  Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'nun tarihle iç içe yaşayan bir dünya şehri olan Bergama'nın değerlerine dikkat çekmek üzere bir farkındalık oluşturduğunu söyledi.

    Bergama Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkısıyla bu yıl 8'incisi düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Yolu'nda Bisiklet Turu'na katılan bisikletseverler, Bergama-İzmir arasındaki parkuru tarihi asansörde tamamlayacak. 

    UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'nun tarihle iç içe yaşayan bir dünya şehri olan Bergama'nın değerlerine dikkat çekmek üzere bir farkındalık oluşturduğunu kaydetti. Belediye Başkanı Hakan Koştu, "8 yıldır ara vermeden devam eden bu organizasyon amacına ulaşmıştır. Bergama'mızın tanıtımına önemli katkıları olan bu ve bunun gibi organizasyonlara devam edeceğiz. Bir yandan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projemizle, bir yandan tarihi binalarımıza, köprülerimize yaptığımız ve yapacağımız restorasyonlarımızla, eski Bergama'nızın çarşılarında gerçekleştireceğimiz sokak sağlıklaştırma projemizle UNESCO Dünya Mirası Bergama'mızı hak ettiği ve olması gereken noktaya getirmeye gayret ediyoruz" dedi.(DHA)FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow