hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilişim Vadisi ve İzQ Girişimcilik İnovasyon Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı

    Bilişim Vadisi ve İzQ Girişimcilik İnovasyon Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı
    expand

    Bilişim Vadisi ve İzQ Girişimcilik İnovasyon Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kenan YEŞİL/İZMİR, (DHA)-İZMİR'de, Bilişim Vadisi ile İzQ Girişimcilik İnovasyon Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla imzalanan iş birliği protokolü ile girişimcilere yeni iş sahaları yaratılmasına, bölgesel sanayinin gelişmesi yanı sıra bölgesel ekonomiyi çeşitlendirmek, firmaların araştırma ve geliştirme, yazılım ve teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerini desteklenmesi amaçlanıyor.

    İzmir'de, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla Bilişim Vadisi ve İzQ Girişimcilik İnovasyon Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı. İzQ İnovasyon Merkezi Büyük Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Bakan Kasapoğlu'nun yanı sıra, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve çok sayıda iş insanı katıldı. İmzalanan iş birliği protokolü ile girişimcilere yeni iş sahaları yaratmak, toplumun girişimcilik alt yapısını güçlendirmek, geleceği olan iş sahalarının ayakta kalmasını sağlamak, bölgesel sanayinin gelişmesine veya hızlandırılmasına aracı olmak, bölgesel ekonomiyi çeşitlendirmek, firmaların araştırma ve geliştirme, yazılım ve teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerini desteklemek üzerine anlaşıldı.

    'YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICINI YAPIYORUZ'
    Protokol imza töreninde konuşan Bakan Kasapoğlu, yapılan iş birliğinin yeni iş birliklerini doğuracağını belirtip, "Özellikle ilgili kurumlar arasındaki bağları güçlendirecek bir iş birliği ve özellikle gençlerin bu anlamdaki süreçlere katılımı, inovasyon ruhu ve teşebbüs anlamındaki mekanizmaları güçlendirecek bir iş birliği. Burada atılan adımla birlikte girişimciler açısından kendilerine çok önemli bir kapı açan, çok değerli imkanlar kazandıran yepyeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Yeni iş alanlarının açılacağı bir dönemi başlatıyoruz ve bir altyapı atılımını başlatıyoruz. Bölgedeki sanayinin gelişmesi, çeşitlenmesi ve bölgesel ekonominin güçlenmesi açısından bir başlangıç yapıyoruz. İzmir bir ekonomi şehri, ülkemizin dünyaya açılan kapısı. O yüzden İzmir'de böyle bir başlangıç, girişimciliğe ve inovasyona yönelik bir atılım, gençlerimiz açısından da bir motivasyon olacak. Bu motivasyonla birlikte binlerce gencin kendi teşebbüslerini hayata geçirme noktasında bir adım atmış olacağız. Türkiye Yüzyılı perspektifi açısından da çok anlamlı olduğunu düşünüyorum.  Hükümet olarak bu süreçlerin takipçisi olacağız. İzmir bu anlamda marka bir şehir olarak ülkemizin en önünde yer alacak" açıklamalarında bulundu.

    'İZQ VE BİLİŞİM VADİSİ İŞ BİRLİĞİ KURULUŞU HALİNE GELDİ'
    Ortaya koydukları tüm projelerde, hayata geçirdikleri tüm iş birliklerinde girişimcilerin, gençlerin desteklenmesine büyük önem verdiklerini belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "Genç girişimciler, yenilikçi fikirleri ve iş modelleri ile ekonomik büyümeye ve yeniliklere katkı sağlayabilirler. Bize düşen asli görevlerin başında gençlerimize, parlak fikirlerinin yeşereceği uygun çalışma ortamları yaratmak yer alıyor. Protokolümüz, girişimcilik alt yapısını güçlendirmek, firmaların araştırma ve geliştirme, yazılım ve teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerini desteklemek, ülkemizin girişimcilik odaklı dönüşümüne katkı sağlamak amacını taşıyor. Bu protokol ile İzQ, Bilişim Vadisi'nin bir iş birliği kuruluşu haline gelmiş oluyor. İş birliği ile İzQ'da yer alan ve kriterlere uygun girişimcilerimiz teknopark ve Ar-Ge faaliyetlerine yönelik Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesine yönelik mevzuat kapsamında sunulan tüm vergisel avantaj ve istisnalardan yararlanma hakkına sahip olacak" dedi.

    'DİJİTAL AĞIN İLK ADIMINI ATIYORUZ'
    Bilişim Vadisi'nin açılışında Mega Teknoloji Koridoru'nu bir dijital ağ olarak nitelendirdiklerini hatırlatan Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu da "Bu dijital ağın ilk adımını atıyoruz. Sadece Bilişim Vadisi'nde kurulan bir lokasyondan değil etrafta bu alanda çalışan ekosistemi geliştirme, teknoloji gelişimini artıracak ve bu konuda ekonomik refaha katkı sunacak her türlü eylem ve çalışmada bu dijital ağa bağlantı kuracağımızı ifade etmiştik. Bu iş birliği protokolü de İzmir'de açılışını yaptığımız Bilişimi Vadimizin ilk adımı olması açısından önem taşıyor" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından, Bakan Kasapoğlu, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu iş birliği protokolünü imzaladı.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow