hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aşık Veysel'in türkülerini seslendirdiler

    Aşık Veyselin türkülerini seslendirdiler
    expand

    Aşık Veysel'in türkülerini seslendirdiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bornova ilçesinde düzenlenen konserde, Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korusu'nun Aşık Veysel'in türkülerini seslendirdi. Salonu dolduran Bornovalılar, türkülere zaman zaman hep bir ağızdan eşlik etti.

    Bornova Belediyesi'nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları'nda eğitim alan kursiyerlerden oluşan 50 kişilik Türk Halk Müziği Korusu, türkü dostlarını Büyükpark içindeki Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde buluşturdu. Şef Salih Sütoğlu yönetimindeki koro Aşık Veysel Şatıroğlu'nun 21 seçme eserini seslendirdi. 'Havalanma Telli Turnam' türküsüyle başlayan konserde, 'Uzun İnce Bir Yoldayım', 'Güzelliğin On Par Etmez' ve 'Kul Olayım Kalem Tutan Ellere' gibi dillerden düşmeyen eserlere salonu dolduran Bornovalılar da eşlik etti. Koronun yansıra solo olarak söylenen eserler de türkü severlerden uzun süre alkış aldı.

    Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, her alanda daha yaşanabilir bir kent yaratma hedefiyle çalıştıklarını belirtip, "Tiyatrodan sinemaya, müzikten halk dansları ve el sanatlarına; kültürel alanda da varız. Her zaman sanatın, sanatçının ve sanatseverlerin yanındayız. Bu konserle türkü severlere güzel bir gece yaşatırken değerli sanatçımız Aşık Veysel Şatıroğlu'nu da anmak istedik. Koromuza ve salonu dolduran Bornovalılara çok teşekkür ediyorum" dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow