hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bornova çiçekli ağaçlarla donatılıyor

    Bornova çiçekli ağaçlarla donatılıyor
    expand

    Bornova çiçekli ağaçlarla donatılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Bornova ilçesinde, parklar ve yol kenarları başta olmak üzere dört bir yan manolyadan akasyaya, ıhlamurdan turunca birbirinden güzel ağaçlarla renklendiriyor.

    Bornova  Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Kasım, Aralık ve Ocak ayları başta olmak üzere üç ayda 3 bin fidanın dikimini gerçekleştirdi.

    Dikilen manolya, akasyaya, jakaranda, turunç, süs eriği, katalpa, kızıl çam, fıstık çamı, çınar, çınar yapraklı dut, erguvan, ıhlamur, orkide, oya, top akasya, zakkum, soffora, kurt baharı, tesbih ağacı, güvey feneri, mavi servi, kara servi, leylandi ve akçaağaç gibi fidan türmeri ile ilçenin daha da yeşil bir görünüme kavuşması hedeflendi. Mart ayı sonunda kadar bu rakamın 5 bine çıkarılacağı bildirildi.

    Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, yıllardır yeşil rengin Bornova ile özdeşleştiğini hatırlatıp, "Bornova eskiden bu yana İzmir'in en güzel ve en yeşil ilçelerinden biridir. Ancak plansız şehirleşme ağaç varlığımızı olumsuz yönde etkilemiş, Bornova'nın ağaç sayısı hızla düşmüştü. Biz bunu geri çevireceğiz. Bornova çocukluğumuzdaki gibi yemyeşil olacak ve ıhlamur kokacak" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow