hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bornova'da Balkan dansları rüzgarı esti

    Bornovada Balkan dansları rüzgarı esti
    expand

    Bornova'da Balkan dansları rüzgarı esti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bornova ilçesinde, 2'ncisi bu yıl düzenlenen Halk Dansları Festivali'nin 4'üncü gününde Balkan dansları rüzgarı esti.

    Bornova Belediyesi'nin çok sayıda sivil toplum kuruluşuyla düzenlediği 2. Halk Dansları Festivali Aşıkveysel Rekreasyon Alanı'nda devam etti. Tüm ekiplerin sahne aldığı ve Bornova'da Balkan rüzgarını estirdiği özel gecede renkli görüntüler yaşandı. Etkinlikte Bornovalılar ile birlikte olan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Bu güzel gecede Balkanların yüreğimize dokunan melodilerinin eşliğinde, çok renkliliği ve çok kültürlülüğü bize getiren halk oyunları ekiplerimizi yürekten kutluyorum. Onlar ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin, kardeşliğin motiflerini sundular. Atamızın doğduğu topraklarda yeşeren bağımsızlık ışığını bize getirdiler" dedi. 

    Balkan göçmenlerinin zengin bir kültürü asırlardır yaşattıklarının da altını çizen Başkan İduğ, "İlçemizde çok sayıda Balkan Derneği bu güzel kültürün yaşaması ve gelecek nesillere aktarılması için önemli çabalar veriyor. Onların bu çabalarını her zaman destekliyoruz. Onların yanındayız ve her zaman da yanlarında olacağız" diye konuştu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow