hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bornova'da depremzedelere barınma imkanı

    Bornovada depremzedelere barınma imkanı
    expand

    Bornova'da depremzedelere barınma imkanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Bornova Belediyesi, 2 deprem ile evsiz kalan 500 depremzedeye barınma imkanı sağlayacak. Deprem bölgesinden tahliye edilen vatandaşların barınma sorununa çözüm için harekete geçtiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Belediyemiz bünyesindeki tesislerimiz, yurtlarımız, kurumlar arası iş birliği ile çevrede bulunan oteller ve duyarlı vatandaşlarımızdan gelen yardımlar sayesinde 500 kişiyi ilçemizde konuk edebileceğiz" dedi.
     
    Bornova Belediyesi, İzmir'e gelecek olan depremzedeler için de kolları sıvadı. Kendi bünyesinde bulunan tesisleri ve yurtları hazır duruma getiren Bornova Belediyesi, çevrede bulunan otellerle de iletişime geçti. Ayrıca bazı Bornovalılardan gelen ev açma isteğiyle depremzedelerin barınma ihtiyacı da önemli ölçüde karşılanacak. Deprem bölgesinden İzmir'e gelmek isteyen depremzedelerin barınma sorununa çözüm bulmak için çalıştıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “İlk etapta 500 kişiyi ağırlayabileceğiz. Bütün vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını kullanmadıkları eşyalı evlerini depremzedeler için açmalarını istiyoruz. Bu konuda bizimle iletişime geçebilirler" ifadelerini kullandı.

    'AYNI SÜRECİ YAŞADIK'
    Bunun uzun bir süreç olduğunun da altını çizen İduğ, “Biz proaktif bir çalışma ile hızlı hareket ettik. Çünkü 2020 depreminde aynı süreci yaşadık. O zaman ortaya çıkan barınma sorununda belediyemizi vatandaşlara açtık. İş insanlarından da 140 daire bağışı gelmişti. Burada kalan insanlarımızın 1 yıl doğalgaz ve elektrik dahil tüm faturalarını iş insanları karşılamıştı. Kış şartları çok zor. Bu yüzden destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow