Bornova'da Mahalle Meclisleri İlk Kez Kazım Dirik'te Toplandı

Bornova'da mahalle meclislerinin ilk toplantısı Kazım Dirik'te yapıldı
İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bornova ilçesinde, mahalle meclislerinin ilki, Kazım Dirik Mahallesi'nde, 'deprem' gündemiyle yapıldı. Toplantıda konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ise "Olabildiğince vatandaşlarla buluşmaya çalışacağız. Amacımız; sadece konuşmak değil, burada vakit geçirerek doğrudan sizlerle diyalog kurmak" dedi.
Bornova Kent Konseyi'nin katılımcı yerel yönetim anlayışıyla başlattığı mahalle meclislerinin ilki, Kazım Dirik Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu toplantıya Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de katılarak mahalle sakinleriyle kahvaltı yaptı ve sorunlarını dinledi.
DEPREM GÜNDEMİ MASADAYDI
Toplantının ana gündemini ise afetlere hazırlık oluşturdu. Bornova Kent Konseyi Başkanı Avukat Doğan Baran Mengüş, Kazım Dirik Mahallesi'nin Bornova'nın depreme en dayanıksız bölgelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle afet temalı bir toplantı yapmak istediklerini ifade etti.
MAHALLE DESTEK EKİPLERİ KURULUYOR
Bornova Belediyesi Afet İşleri Müdürü Sinan ise yaptığı konuşmada, "Depremler nedeniyle geçmişte büyük acılar yaşadık. Başkanımızın önceliklerinden biri olan afetlere hazırlık kapsamında, her mahallede afet sonrası destek ekipleri kurmak için yola çıktık. Bu doğrultudaki ilk adımı Kazım Dirik Mahallesi'nde atıyoruz" dedi.
'MAHALLE MAHALLE GEZECEĞİZ'
Kazım Dirik Mahallesi'nin büyüklüğüne dikkat çeken Başkan Ömer Eşki ise "Bu mahalle toplantılarının ilki. Olabildiğince vatandaşlarla buluşmaya çalışacağız. Kent Konseyimizin düzenlediği programlara elimizden geldiğince katılmaya gayret edeceğiz. Amacımız; sadece konuşmak değil, burada vakit geçirerek doğrudan sizlerle diyalog kurmak" dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI