hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bornova'dan depremzedemler için toplanan yardımlar bölgeye gönderilmek üzere teslim edildi

    Bornovadan depremzedemler için toplanan yardımlar bölgeye gönderilmek üzere teslim edildi
    expand

    Bornova'dan depremzedemler için toplanan yardımlar bölgeye gönderilmek üzere teslim edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bornova ilçesinde, deprem bölgesine gönderilmek üzere toplanan gıdadan giyeceğe, battaniyeden hijyen malzemelerine kadar toplam 5 bin 195 parça yardım malzemesi Fuar İzmir'de oluşturulan merkezde İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim edildi.

    Bornova Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki ayrı depremin ardından harekete geçti. Depremden zarar gören vatandaşlar için sosyal medya hesapları ve internet sitesi aracılığıyla ilçede yaşayan vatandaşlara yardım çağrısında bulunuldu. Battaniye, mat, iç çamaşırı, pijama, sweatshirt, çocuk taytı, mont, yağmurluk, bot, afet paketi, dezenfektan, çocuk bezi, ıslak mendil ve kağıt havlu gibi ilk etapta toplanan 5 bin 194 parça yardım afet bölgesine iletilmek üzere Fuar İzmir'de oluşturulan merkezde İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim edildi. Ayrıca deprem bölgesinde çalışmak üzere Bornova Belediyesi filosundaki araç ve çeşitli teçhizatlar da bölgeye sevk edildi.

    Depremin yaralarını sarmak için tüm güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Alandan gelen bilgiler doğrultusunda ihtiyaçlara yönelik yardımları topluyoruz. Bu yardımları da AFAD, İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonu ile deprem bölgesine iletilmek üzere teslim ediyoruz" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow