hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deprem bölgesindeki 6 noktaya toplam 12 bin kişilik çadır kent kuracaklar

    Deprem bölgesindeki 6 noktaya toplam 12 bin kişilik çadır kent kuracaklar
    expand

    Deprem bölgesindeki 6 noktaya toplam 12 bin kişilik çadır kent kuracaklar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Bornova ilçesi belediyesi tarafından deprem bölgesindeki 6 noktada toplam 12 bin kişinin barınabileceği 2 bin 500 çadırdan oluşan, içinde seyyar mutfak ve tuvaletlerin de olacağı çadır kentler kurulacağı bildirildi. Bu noktadan itibaren deprem bölgesindeki en önemli ihtiyacın barınma olmaya başladığını belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, çadırların hafta başından itibaren bölgeye ulaştırılarak kurulmaya başlanacağını söyledi.

    Bornova Belediyesi, Kahramanmaraşlı merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından depremzedelerin yaralarının sarılması için harekete geçti. Deprem bölgesine TIR'larla insani yardım gönderen belediye, şimdi de depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için çalışma başlattı. Deprem bölgesinde 6 noktada çadır kent kurulacağı duyuruldu. Bornova'da büyük bir dayanışma örneği göstererek deprem bölgesindeki mağduriyetleri önlemek için çalıştıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Depremden 13.5 milyon insan etkilendi, kayıplarımızın sayısı da maalesef hızla artıyor. Şimdi bölgede bulunanların güvenli biçimde barınabilecekleri alanları oluşturma ihtiyacı başladı. Benzer süreçleri İzmir depreminde de yaşamıştık. Deprem sonrasındaki çalışmalar, yaralıların iyileştirilmesi ve barınma sorununun çözülmesine kadar bizi oldukça uzun bir süreç bekliyor. Bu sürecin kurumlar arası iş birliği ile en hızlı ve sağlıklı şekilde atlatılması için biz de elimizden geleni yapacağız" dedi.

    ÇADIR KENTLER 6 NOKTADA KURULACAK
    Bu süreçte barınma sorunun giderek öne çıktığını ifade eden Başkan İduğ, "İnşaatların başlaması ve insanlarımızın yeniden evlerine kavuşması oldukça uzun bir süreç. Depremzedelerin bu süreçte her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı güvenli alanlarda kalması gerekecek. Biz de Bornova Belediyesi olarak bu ihtiyacı karşılayabilmek için, 6 noktada çadır kentler kuracağız. Toplamda 2 bin 500 çadırdan oluşan ve 12 bin kişinin kalabileceği bu alanlarda seyyar mutfak ve tuvalet gibi temel ihtiyaçları da karşılayacağız. Bornova Belediyesi'nden dört ekibimiz çadır kentleri kuracak ve yetkililere teslim edecek. Bu çalışmanın şu an en kıymetli çalışma olduğunu düşünüyoruz" dedi.

    ODUN KÖMÜR VE İLAÇ
    Deprem felaketinden etkilenen bölgeye 10 günlük süre içinde 15 TIR gönderdiklerini ifade eden Belediye Başkanı İduğ, "İlk anda araç, gereç, iş makineleri ve ambulanslarla İzmir depreminden de deneyimi olan yetkin personelimizi bölgeye yolladık. İhtiyaç tespiti yaparak bölgede ihtiyaç duyulan noktalara odun, kömür, sobadan oluşan destek TIR'larımız oldu. Antakya Devlet Hastanesi'ne, 6 palet ilaç teslim ettik. Diğer TIR'larda mont, battaniye, bot, su ve gıdaya ağırlık verdik. Bağışçılarımızdan, sivil toplum örgütlerinden ve iş dünyasından çok büyük destek aldık. Bundan sonra da ihtiyaçları bire bir belirleyerek ilgilisine teslim etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow