hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzedeler, Bornova’nın misafiri

    Depremzedeler, Bornova’nın misafiri
    expand

    Depremzedeler, Bornova’nın misafiri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - BORNOVA Belediyesi’nin, depremzedeler  için hazırladığı barınma alanlarında yerleşimler başladı. Felaketin ardından bölgeden ayrılarak İzmir’e gelen deprem mağduru çok sayıda vatandaş ekiplerce karşılanıp, belediye bünyesinde bulunan tesis ve öğrenci yurtlarında hazırlanan odalara yerleştirildi.

    Yaşanan  depremler sonucu mağdur olan afetzedelere kapılarını açan Bornova Belediyesi, İzmir’e gelerek belediyede müracaat eden yüzlerce depremzedeye sıcak yuva sunuyor. Felaketin vurduğu vatandaşların yatak, yorgan, battaniye, çarşaf, nevresim, giyecek ve ayakkabı gibi temel ihtiyaçları da belediye ekipleri tarafından konakladıkları yerlerde karşılanıyor. Hayırsever iş insanları ve vatandaşların destekleri de aralıksız devam ediyor.

    BAŞKAN İDUĞ: 500 KİŞİYİ KONUK EDECEĞİZ
    Tüm bu acıların ve zorlukların üstesinden elbirliğiyle kalkınacağını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "Ülke  olarak kenetlenmemizin, birlik olmamızın zamanıdır. Belediyemiz bünyesinde ki tesislerimiz, yurtlarımız ve kurumlar arası işbirliği ile çevrede bulunan oteller ile duyarlı vatandaşlarımızdan gelen yardımlar sayesinde 500 kişiyi ilçemizde konuk edebileceğiz" dedi.

    Yaşadıkları şoku atlatmaya çalışan deprem mağduru vatandaşlar ise kendilerine bu imkânı sağlayan Bornova Belediyesi’ne ve gece gündüz demeden yardımcı olan personele teşekkür etti. (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow