hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EMO yeni hizmet ve eğitim binasının açılışını yaptı

    EMO yeni hizmet ve eğitim binasının açılışını yaptı
    expand

    EMO yeni hizmet ve eğitim binasının açılışını yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ELEKTRİK Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi, kuruluşunun 50'nci yılında, Bornova'da yeni hizmet ve eğitim merkezinin açılışını yaptı.

    TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi, Bornova Kazım Dirik Mahallesi'nde yeni hizmet ve eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın yanı sıra meslek odalarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Şube Başkanı Şebnem Seçkin Uğurlu, yaptığı konuşmada, artık yeni binada hizmet vereceklerini söyledi. Burada ayrıca meslek içi eğitimlerin de verileceğini aktaran Uğurlu, "EMO İzmir Şubesi olarak meslek içi eğitim konusuna çok önem veriyoruz. Bu binayı tasarlarken eğitim salonlarının çok olması, laboratuvar olması, üyelerimizin mesleki birikimini, yetkinliğini artırmak üzerine bir hedef koyduk önümüze. Bunun yanı sıra üye sayımız her geçen gün artıyor. 5 bin 500 üyemiz var. Bu yeni ihtiyaca da cevap vermek için yeni bir yapı çıktı. Bir demokratik kitle, meslek örgütü olarak önümüze koyduğumuz hedeflerden biri de ülkemizin demokrasi ve emek mücadelesinde yapması gereken çabayı ortaya koymak. Burada daha fazla üyemizle bir araya gelerek bu çabayı büyütmek istiyoruz" dedi.

    GÜÇLÜ KADIN VURGUSU

    Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "Bütün kadınları güçlü bir şekilde alkışlamanızı istiyorum. Güçlü kadınların her yerde öncü olduğunu görmek bizleri çok gururlandırıyor. Türkiye'nin her yerinin İzmir gibi olmasını yürekten diliyorum. Bu binanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde de açılışını gerçekleştirmekten büyük bir onur duyuyoruz. Bu meslek odasının Bornova'da olması, bizleri ayrıca çok onurlandırıyor" diye konuştu.

    TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ise "Bugün önemli bir gün. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Hakları için, emekleri için mücadele eden tüm kadınlarımızı yürekten selamlıyorum. Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Ülkenin içine sokulmaya çalışıldığı bu karanlık sürece karşı duran, dik duran kurumlardan birisi de Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği. 16 yıldır hakim zihniyet bizimle uğraşıyor. Bu ülkenin ekonomisi, bizim meslek uygulama alanlarımızın talanı üzerine kurulu. Bu nedenle bizim mesleki deneyim yetkilerimizi kısıtlamaya çalışıyor. Gelir kaynaklarımızı kısmaya çalışıyorlar. Halkla olan ve üyelerimizle olan bağlarımızı kesmeye, bizi etkisizleştirmeye, susturmaya çalışıyor. Bütün bu saldırılara inat İzmir'deki elektrik mühendislerinin büyük bir dayanışma örneği göstermesi, en güzel yanıt" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından, binanın açılış kurdelesi kesildi. Merkezde, Prof. Dr. Gülay Tohumoğlu'nun birinci kişisel karma sergisinin açılışı da yapıldı. Geliri LÖSEV'e bağışlanacak olan sergi, 8-15 Mart tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

    Umut KARAKOYUN/ İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow