hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı Bornova'da buluştu

    Kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı Bornovada buluştu
    expand

    Kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı Bornova'da buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bornova ilçesinde, İzmir Kadın Dayanışma Merkezi tarafından 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Destek Mekanizmaları Atölyesi' düzenlendi. Etkinlikte konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, kadınların kendinden emin, güvenli ve sosyal bireyler olarak hayatlarına devam etmesi için çalıştıklarını belirtip, "Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz" dedi.

    İzmir Kadın Dayanışma Merkezi'nin her ay düzenlediği toplantıya bu defa Bornova Belediyesi ev sahipliği yaptı. Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü'nde gerçekleştirilen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Destek Mekanizmaları Atölyesi' etkinliği, bünyesinde Kadın Dayanışma Merkezi hizmeti bulunduran İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 18 ilçe belediyesinin katılımıyla yapıldı. Etkinlikteki toplantıda Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı gönüllüleri Tülin Semayiş, Melike Keleş ve Açelya Uçan bilgilendirmelerde bulundu. Kadın Dayanışma Merkezi'nin işleyişi ve deneyim paylaşımı üzerine atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Katılımcılara 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Destek Mekanizmaları nelerdir?', 'Sığınak Nedir?', 'Sığınağa ne zaman ihtiyaç duyulur?', 'Şiddete maruz kalan kadın neye ihtiyaç duyar?' gibi konularda bilgiler verildi.

    Kadınların kendinden emin, güvenli ve sosyal bireyler olarak hayatlarına devam etmesi için çalıştıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Onların hayatın içinde yer alması, kendi ekonomisini yaratabilmesi için düzenlediğimiz kurslar ve hayata geçirdiğimiz projeler ile destek veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz" dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow